Aktualno

Milanović: Nismo ptičji rezervat nego država!

Milanović: Nismo ptičji rezervat nego država!

O sankcijama Europske unije Hrvatskoj konačno se komentarom oglasio i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović.

On je na konferenciji za novinare, sazvanoj povodom posjeta makedonske delegacije, ustvrdio kako Hrvatskoj ne slijede sankcije te kako neće odustati od 15. srpnja 2014. godine kao datuma primjene spornog zakona, usput znakovito dodavši: Kome ćete vjerovati – SDP-u ili HDZ-u?
– Čuo sam da se govori o stotinama milijuna kuna štete, a ja vam kažem da je nula – rekao je Milanović i poručio:

– Apelirao bih na barem malo samopoštovanja. Mi smo država, članica Europske unije, nismo ptičji rezervat. Postoje načini komunikacije i oni koji su glasni, obično vole manipulirati i imaju slabe argumente. Mi nećemo tako – rekao je premijer, dodavši kako je kriva informacija da se sve dogodilo na kolegiju povjerenika.
– Kolegij je sutra, a kakva će odluka biti, ne znam – rekao je Milanović.

– Vjerujem u hrvatsko pravosuđe i da će obaviti svoj posao. No neću dozvoliti da se nama briše pod. Nismo mi ptičji rezervat nego država! Nema sankcija. Nula. Odaberite kome ćete vjerovati – demokratski odabranoj vlasti ili nekome tko juri po sedmi mandat – kazao je Milanović.

– Ulazimo u Šengen, to nema veze s člankom 39. Ugovora o pristupanju. Hrvatska poštuje uhidbeni nalog, izručila je već 30-ak ljudi. Ne štitimo nikoga, sve što je naša obveza ćemo ispoštovati. Spominjao se i gospodin Mimica. On nije hrvatski član Komisije, on je odgovoran predsjedniku EK i Europskom parlamentu. Da sam na njegovom mjestu, ja bi se iz svega ovog izuzeo, ali to je moje mišljenje – rekao je Milanović.

– Onaj tko insinuira da štitimo zločince iz prošlog vremena, a to se radi, taj će to morati objasniti. Ja sam siguran da kuca na kriva vrata i upire prstom u krivog – zaključio je Milanović.

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist