Kultura

RECITAL Maroje Brčić i Elisabeth Möst oduševili publiku u Dvoru

Brcic Most

Sinoć je u atriju Kneževa dvora održan recital i promocija CD-a dubrovačkog gitarista Maroja Brčića i austrijske flautistice Elisabeth Möst.

Accento Austria naslov je raznolike kompilacije austrijskih djela 19. i 20. stoljeća autora Cesara Bresgena, Maura Giulianija, Alfreda Uhla, Jana Truhlara, i Leonarda de Calla. Iako svi kompozitori nisu Austrijanci, sva djela s albuma su nastala u Austriji i upravo se elegancija austrijske glazbe i njene kulture prožima ovim albumom.
Glazbenici su po prvi put održali zajednički koncert u Dubrovniku te predstavili album kojim je na još jedan način obogaćena kulturna suradnja Hrvatske i Austrije. Recital se održao u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar.

Sljedeći koncert u programu MGF Dubrovnik u pozno ljeto je večeras 2. rujna kada će s orkestrom zasvirati zamjenik koncertnog majstora Bečke filharmonije, Daniel Froschauer. Početak koncerta je u 21 sat, a održat će se u atriju Kneževa dvora.

Podsjećamo, međunarodni glazbeni festival ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ održava se četvrtu godinu za redom, u periodu od 26. kolovoza do 23. rujna. Ugostit će brojne glazbenike iz cijelog svijeta kako bi se zadržala prisutnost kvalitetnih glazbenih događanja i nakon Dubrovačkih ljetnih igara.

Pročitajte još

‘UMIŠLJENA MIŠICA’ Lutkarska predstava za najmlađe ove nedjelje

Dulist

MUZEJI I GALERIJE KONAVALA Bogat program za Međunarodni dan muzeja

Dulist

DUBROVAČKI SLIKAR IZVOR PENDE: Moram slikati u Gradu, iako malo brine o kulturi

Ivana Mijić Vulinović