Kultura

DUBROVNIK U POZNO LJETO Večeras ne propustite bečkog filharmoničara Daniela Froschauera

DUBROVNIK U POZNO LJETO Večeras ne propustite bečkog filharmoničara Daniela Froschauera

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje sljedeći koncert Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto – večeras, 2. rujna s orkestrom će nastupiti zamjenik koncertnog majstora Bečke filharmonije, Daniel Froschauer.

Daniel Froschauer nastupao je kao solist s Mozarteum Orchestra Salzburg, Japanskom filharmonijom, West German Radio orkestrom, New York simfonijskim ansamblom, Northwest German Philharmonic, Reno filharmonijom, New York Virtuosi Strings komornim orkestrom i drugima. Od 1998. član je Bečke filharmonije i Bečkog državnog opernog orkestra, a od 2004. je na mjestu zamjenika koncert majstora. Daniel Froschauer svira na violini koju je izradio Domenico Montagnana 1723. godine. U Dubrovniku nastupa treću godinu za redom na MGF Dubrovnik u pozno ljeto, a njegovi koncerti redovno izazivaju oduševljenje publike upravo zbog kvalitete po kojoj su bečki filharmoničari poznati.

Na programu su predigra Coriolan L. van Beethovena, Bachov Koncert za violinu i orkestar u E duru te Mendelssohnova Simfonija br. 5 u d molu ‘Reformacijska’. Orkestrom će ravnati glazbeni direktor festivala Christoph Campestrini.

Početak koncerta je u 21 sat, u prodaji je preostao još mali broj ulaznica koje se mogu kupiti online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, u uredima DSO-a do 14 sati, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Za sve ostale informacije kontaktirati broj 417 110.

Pročitajte još

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist