Grad

REAKTIVNI NADZOR Što je Vlahušić priznao delegaciji UNESCO-a?

REAKTIVNI NADZOR Što je Vlahušić priznao delegaciji UNESCO-a?

Iz Gradske uprave izvijestili su o sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića s predstavnicima Misije reaktivnog nadzora nad područjem svjetske baštine ICOMOS-a i UNESCO-a.

U tekstu sa simptomatičnim naslovom ‘Gradonačelnik poželio dobrodošlicu delegaciji UNESCO-a’ navodi se kako je Vlahušić izaslanstvo UNESCO-a ‘upoznao s poviješću Dubrovnika, recentnim turističkim rezultatima i trendovima, planovima ove gradske uprave na polju zaštite kulturne i povijesne baštine, osvrnuvši se i na do sada uspješnu kandidaturu Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture’.

Istaknuo je kako je Dubrovnik u svojoj povijesti, a zadnji put tijekom Domovinskog rata, bio izložen strahovitim razaranja.

– Sada, u vrijeme mira, stručna pomoć UNESCO-a dobrodošla je u definiranju smjernica budućeg razvoja grada – poručio je Vlahušić.

Iz Gradske uprave također su najavili kako će gradonačelnik i ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Iva Carević Peković sa suradnicima ‘pratiti delegaciju UNESCO-a tijekom njihovog petodnevnog boravka u Dubrovniku’.

Ogulit će pete…

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist