Grad

NA INTERVENCIJU DULISTA Srušena opasna lampa u Rožatu bit će uklonjena

Zahvaljujući DuListu danas je konačno riješena opasna situacija u dubrovačkom naselju Rožat, gdje je pred sedam dana srušena rasvjetna pala, koja je potom nastavila svjetliti u drači i predstavljala prijetnju za sigurnost prolaznika.

– Kabeli od struje nisu popucali pa je nastavila svjetliti. Ljudi tu prolaze i po danu i po noći, a lampa gori u drači – javljaju Rožačani. Kažu kako već danima pokušavaju upozoriti nadležne na problem, ali bez učinka.

– Ne želimo da se nekome što loše dogodi. Inače, i druge lampe u našem naselju ‘žmigaju’, a rijetko se popravljaju – ističu.

DuList je po dojavi građana kontaktirao Elektrojug, gdje nam je potvrđeno kako je održavanje javne rasvjete dužnost tijela lokalne samouprave, dakle u ovom slučaju Grada Dubrovnika. Iz Grada Dubrovnika su nas pak obavijestili kako su, nakon što su utvrdili točnu lokaciju opasne pale, uputili na intervenciju komunalce te bi problem s ‘palom palom’ trebao biti žurno riješen. Najprije bi trebala biti uklonjena, kako bi se odagnala opasnost po prolaznike, a potom i zamijenjena novom.

– Podsjećamo da građani za ovakve i slične slučajeve mogu nazvati besplatni telefon 0800 203030, a od prošlog tjedna gradski su komunalci zaduženi za obilazak grada svake večeri, baš kako bi se ovi i slični problemi lakše i brže uklonili – kazali su nam iz Gradske uprave.

Inače, dubrovačka tvrtka Elektro team zadužena je za sve radove na održavanju sustava rasvjete na području Grada Dubrovnika, i to kao ugovorni izvođač u ime Grada Dubrovnika. Tako se očekuje da će ta tvrtka izvršiti najveći dio posla u popravku i ove lampe.

– Nas ne zanima tko ima ili nema koncesiju za popravke, bitno nam je da se ukloni opasnost. Sreća da nemaju koncesiju za mjesec, jer onda mi ne bi imali ništa! – zaključuju Rožačani.

Pročitajte još

Vedrana Kelleher na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Dulist

Na današnji dan umrla je pjesnikinja Cvijeta Zuzorić

Dulist

Grad Dubrovnik dobitnik nagrade ‘Simply the best’ za Dubrovnik Pass

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija