Grad

NA INTERVENCIJU DULISTA Srušena opasna lampa u Rožatu bit će uklonjena

NA INTERVENCIJU DULISTA Srušena opasna lampa u Rožatu bit će uklonjena

Zahvaljujući DuListu danas je konačno riješena opasna situacija u dubrovačkom naselju Rožat, gdje je pred sedam dana srušena rasvjetna pala, koja je potom nastavila svjetliti u drači i predstavljala prijetnju za sigurnost prolaznika.

– Kabeli od struje nisu popucali pa je nastavila svjetliti. Ljudi tu prolaze i po danu i po noći, a lampa gori u drači – javljaju Rožačani. Kažu kako već danima pokušavaju upozoriti nadležne na problem, ali bez učinka.

– Ne želimo da se nekome što loše dogodi. Inače, i druge lampe u našem naselju ‘žmigaju’, a rijetko se popravljaju – ističu.

DuList je po dojavi građana kontaktirao Elektrojug, gdje nam je potvrđeno kako je održavanje javne rasvjete dužnost tijela lokalne samouprave, dakle u ovom slučaju Grada Dubrovnika. Iz Grada Dubrovnika su nas pak obavijestili kako su, nakon što su utvrdili točnu lokaciju opasne pale, uputili na intervenciju komunalce te bi problem s ‘palom palom’ trebao biti žurno riješen. Najprije bi trebala biti uklonjena, kako bi se odagnala opasnost po prolaznike, a potom i zamijenjena novom.

– Podsjećamo da građani za ovakve i slične slučajeve mogu nazvati besplatni telefon 0800 203030, a od prošlog tjedna gradski su komunalci zaduženi za obilazak grada svake večeri, baš kako bi se ovi i slični problemi lakše i brže uklonili – kazali su nam iz Gradske uprave.

Inače, dubrovačka tvrtka Elektro team zadužena je za sve radove na održavanju sustava rasvjete na području Grada Dubrovnika, i to kao ugovorni izvođač u ime Grada Dubrovnika. Tako se očekuje da će ta tvrtka izvršiti najveći dio posla u popravku i ove lampe.

– Nas ne zanima tko ima ili nema koncesiju za popravke, bitno nam je da se ukloni opasnost. Sreća da nemaju koncesiju za mjesec, jer onda mi ne bi imali ništa! – zaključuju Rožačani.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist