Politika

REAKCIJA GRADONAČELNIKA Vijećnici MOST-a bude se iz ‘zimskog sna’

REAKCIJA GRADONAČELNIKA Vijećnici MOST-a bude se iz 'zimskog sna'

Nevjerojatna je potreba, odnosno uporna želja za slanjem priopćenja od strane dvoje vijećnika MOST-a u Gradskom vijeću, a sve kako bi zadobili malo prostora u medijima. Ovaj su se put osvrnuli na turizam, a posebno je zanimljiva tvrdnja u kojoj kažu kako za uspješnost i unaprjeđenje kvalitete nisu dovoljne samo press konferencije. Dodao bih da nisu dovoljna ni priopćenja – istaknuo je danas gradonačelnik Mato Franković reagirajući na priopćenje vijećnika Mara Kristića i Dolores Lujić.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Upravo zato smo odmah po preuzimanju odgovornosti za Grad počeli raditi na upravljanju destinacijom. Uvodimo održivost u dubrovački turizam, što se jednim djelom pokazuje već kroz primjenu kratkoročnih mjera, dok će se punom implementacijom mjera pozitivni pomaci vidjeti još značajnije u narednim mjesecima. Uz povećanje gostiju u destinaciji od 4 posto, boljim rasporedom brodova na kružnim putovanjima kao i pažljivijim planiranjem dolazaka autobusa na Pile, u ovoj godini još ni jednom se nisu blokirali pješački ulazi u Grad s Pila i Ploča. Podsjetit ću, prošlih godina bili smo svjedocima takvih situacija gotovo na tjednoj bazi.

Žao mi je što vijećnici MOST-a ne vide ono što jasno zapaža svjetska turistička javnost. Upravo zbog uspjeha u rješavanju prekobrojnog broja gostiju u destinaciji nedavno smo pohvaljeni na konferenciji UNESCO-a, a UNWTO (Svjetska turistička organizacija) me je pozvala na njihov godišnji Summit o urbanom turizmu da, uz vodeće svjetske turističke stručnjake, sudjelujem na panelu na temu održivog turizma s naglaskom na uspješnom primjeru Dubrovnika.

I dok NBC, jedna od najvećih TV kuća u Sjedinjenim Američkim Državama, u emisiji koja govori o problemima s kojim se susreću brojne europske turističke destinacije, Dubrovnik ističe kao jedini primjer europskog grada koji je otpočeo s održivim upravljanjem svojom destinacijom, dotad se vijećnici Kristić i Lujić bude iz „zimskog sna“ da bi kao rješenje ponudili nešto na čemu smo mi započeli raditi prije godinu dana.

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist