Županija

Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković

Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković

S novom godinom nastavili su se radovi u sklopu projekta ‘Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković’, tako su se izvodili radovi na kolektoru i kućnim priključcima u Mostarskoj ulici, Ulici S.S. Kranjčevića, Jerkovačkoj ulici, Ulici Eugena Kvaternika, Dubrovačkoj ulici, Ulici Stjepana Radića, Ulici Petra Krešimira IV, Sportskoj ulici, Ulici Kneza Domagoja, Vrbovcima, Jeovcima, Jaslinama, Ulici Ilije Bošnjaka, Ulici Don. Mihovila Pavlinovića.

Radovi na vodovodu odvijali su se u Mostarskoj ulici, Ulici Stjepana Radića, Ulici Kneza Domagoja, Trgu Bana Jelačića, Slatinama.

Tokom siječnja asfaltirao se nosivi sloj asfalta Ulici Petra Krešimira IV – CS Tisno.

Radovima su bile obuhvaćene i crpne stanice pa su tako na crpnoj stanici – Zapad odrađeni radovi na zaštiti građevne jame, na crpnoj stanici – Jeovci 1 radovi na AB konstrukciji, a na crpnoj stanici – Struga, izvodili su se radovi na AB naglavnoj gredi.

Radovima su bile obuhvaćene i CS Velika Bočina i CS Jeovci 2 gdje su odrađeni strojarski i bravarski radovi.

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti 488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode 11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist