Grad

Razvoj Golf dobio lokacijsku dozvolu za projekt na Srđu

Razvoj Golf dobio lokacijsku dozvolu za projekt na Srđu

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je 12. listopada lokacijsku dozvolu za projekt golfa na Srđu podnositelju zahtjeva tvrtci Razvoj Golf.

Dozvola, koja je postala izvršna 23. listopada, uključuje izgradnju športsko rekreacijskog centra s golf igralištem (18+9 rupa), izgradnju vodoopskrbnog vodovoda (cjevovod i objekti) te za rekonstrukciju javne prometnice od Jadranske magistrale (D8) do Bosanke. Navedene izgradnje i rekonstrukcija obuhvaćaju zemljišta u katastarskim općinama Dubrovnik, Šumet, Knežica, Komolac i Rožat na području Grada Dubrovnika.

Kako stoji u lokacijskoj dozvoli, razvoj Golf zahtjev je podnio 31. srpnja ove godine, a između ostalog je utvrđeno kako se planirani zahvat provodi u skladu sa županijskim prostornim planom, PPU-om i GUP-om Grada Dubrovnika, kao i UPU-om ŠRC s golf igralištem i turističkim zonama Bosanka sjever i Bosanka jug.

Ističe se kako je ‘strankama u postupku za izdavanje lokacijske dozvole omogućeno da izvrše uvid u spis predmeta 28. rujna 2015. godine’, a poziv je upućen putem javnog poziva. Ipak, na javni poziv na uvid u spis ‘stranke u postupku nisu se odazvale niti se očitovale u zakonskom roku’.

– Protiv izvršne lokacijske dozvole ne može se izjaviti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu – stoji u tekstu lokacijske dozvole kojeg potpisuje pomoćnik ministrice Danijel Meštrić.

Tekst lokacijske dozvole možete pročitati na dnu vijesti.

Srdj lokacijska

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist