Grad

NEGIRAO NAGAĐANJA Biskup Uzinić neće dati ostavku zbog Stepinca

NEGIRAO NAGAĐANJA Biskup Uzinić neće dati ostavku zbog Stepinca

Nakon što su se krajem prošlog tjedna u nekim hrvatskim medijima pojavile tvrdnje o ‘pripremljenim ostavkama hrvatskih biskupa’ zbog zaustavljanja proglašenja blaženog Alojzija Stepinca svetim, zanimalo nas je koliko u tome ima istine.

Stoga smo istinitost te tvrdnje medija provjerili u Dubrovačkoj biskupiji, odnosno zanimao nas je stav dubrovačkog biskupa Mate Uzinića po tom pitanju. Također, zanimao nas je općenit biskupov stav o procesu kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca u svjetlu novih događanja.

– Biskup Uzinić nema nikakvih saznanja o tome. Smatra da bi svaki daljnji komentar toga bio suvišan – odgovorili su nam kratko iz Dubrovačke biskupije.

Inače, biskup Uzinić se u nedjelju 1. studenog na svetkovini Svih svetih na groblju Boninovo osvrnuo na pitanje kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca.

– Usprkos svim prijeporima koji se oko toga vode posljednjih mjeseci, neumjesnog uplitanja druge Crkve, i još više političara, u unutarcrkvene stvari, a što nepotrebno zbunjuje vjernike, koji bi ipak trebali imati više povjerenja u papu i Crkvu i ne bi se smjeli olako dati zavesti od onih koji ovu situaciju žele iskoristiti za svoje ovozemaljske i političke interese, svetac je i bl. Alojzije Stepinac, kao što su sveci i drugi naši blaženici – bl. Marija Petković, bl. Augustin Kažotić, bl. Gracija Kotorski, bl. Ivan Merz, bl. Drinske mučenice, bl. Miroslav Bulešić, ali i brojni drugi sluge i službenice Božji, poput fra Ante Tomičića, b. Petra Barbarića, nadbiskupa Josipa Stadlera, Marice Stanković – istaknuo je biskup Uzinić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić