Aktualno

RAZRAĐUJE SE NOVI SUSTAV Koliko će građana imati besplatan pokaz?

Razrađuje se novi sustav kojim bismo željeli na što pravedniji način regulirati pitanje besplatnih pokaza i pokaza po povlaštenim cijenama – istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

Novi način reguliranja besplatnih pokaza u sustavu gradske tvrtke Libertas vrijedit će za članove udruga i umirovljenike.

Međutim, obzirom kako je konačan prijedlog još u razradi, iz Gradske uprave ističu kako ‘još ne mogu izlaziti s detaljima’. Trenutno ukupno 7.033 građana ima besplatne pokaze za javni gradski prijevoz, za koje Grad plaća Libertasu mjesečno po korisniku 10 kuna.

— Svima njima je besplatan pokaz,odnosno Grad Dubrovnik plaća za njih – ističu iz Gradske uprave. Od ukupnog broja građana koji imaju besplatan pokaz, broj od 1.700 korisnika ‘otpada’ na članove udruga dok su 5.333 korisnika u dobi 65 godina i više, odnosno umirovljenici.

Dvije naplatne zone

Što se tiče umirovljenika starosti ispod 65 godina, u Gradu Dubrovniku postoje dvije naplatne zone. U prvoj zoni ‘Viktorija – Mokošica’ umirovljenici plaćaju prema različitim kategorijama.

Tako umirovljenik s mirovinom do 1.800 kuna plaća 10 kuna mjesečno, dok umirovljenik s mirovinom od 1.801 kune do 2 tisuće kuna plaća 35 kuna mjesečno. Najviše, točnije 50 kuna, plaća umirovljenik s mirovinom od i iznad 2.001 kune. Različite cijene postoje i u drugoj zoni ‘Lozica, Brsečine, Dubravica, Riđica’ za umirovljenike, također starosti ispod 65 godina.

Umirovljenik s mirovinom do 1.800 kuna plaća 30 kuna mjesečno. Dvadeset kuna više, odnosno 50 kuna mjesečno plaća umirovljenik s mirovinom od 1.801 kune do 2 tisuće kuna. Sedamdeset kuna plaća umirovljenik s mirovinom od 2.001 kune i više.

Pročitajte još

OD POČETKA GODINE Primorski privatni smještaj na 65 posto noćenja iz 2019.

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 26 godina u Velikom Zatonu izgubljena su tri mlada života

Dulist

ŠTO BI DUM MARIN REKO? Za sreću uštini Držića za nos

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija