Zanimljivosti

‘RAZOTKRILA’ JE MERI CETINIĆ ‘Vlasnica’ olimpijskog srebra u skoku u vis, Australka Nicola McDermott potječe iz Blata na Korčuli

'RAZOTKRILA' JE MERI CETINIĆ 'Vlasnica' olimpijskog srebra u skoku u vis, Australka Nicola McDermott potječe iz Blata na Korčuli

Australka hrvatskih korijena Nicola McDermott osvojila je srebro u skoku u vis preskočivši 2,02 metra na Olimpijskim igrama u Tokiju te je tako postavila oceanijski rekord. Pored ovog iznimnog uspjeha, zanimljivo je i da McDermott svoje hrvatske korijene ‘vuče’ upravo iz naše županije, točnije, s Blata u Korčuli. Ovu informaciju na svome je Facebooku ‘razotkrila’ naša glazbena diva Meri Cetinić podijelivši vijest o njezinu uspjehu.

-Hrvatica osvojila srebro za Australiju – prenijela je Cetinić i dodala Nicolinu izjavu za CroatiaWeek o njezinom porijeklu.

-Djevojačko ime moje mame je Marinović, a njezini roditelji su rođeni i odgojeni u Blatu na Korčuli i preselili se u Sydney nakon Drugog svjetskog rata. Moja baba me odgajala kao dijete i svaki dan smo jeli hrvatsku hranu, razgovarali s našim rođacima preko telefona i tako sam prihvatila hrvatsku kulturu iako sam živjela u Australiji. Snažno sam povezana s mojim korijenima – rekla je Nicola za CroatiaWeek.

Foto: Screenshot/YouTube

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist