Politika

RAZGOVOR Šuica o HDZ-u, Pezu, Vlahušiću…

Dubravka Šuica, u dva mandata dubrovačka gradonačelnica, prošlu je nedjelju s 99 glasova za, 24 protiv ponovno postala predsjednicom Gradskog odbora HDZ Dubrovnik.

Tako će nakon 14 godina nastaviti i dalje voditi dubrovački HDZ. To je bio povod za razgovor s njom, a započeli smo ga pitanjem o dojmovima s Izborne skupštine, ali i komentarom na optužbe njenog protukandidata Blaža Peza vezano za niz nepravilnosti tijekom izbora.

– Ne doživljavam ovo kao pobjedu. Nema pobjednika, pobijedio je HDZ i demokracija u HDZ-u, što me jako veseli. Pobijedilo je iskustvo i zrelost, ali i pokazalo da priča kako u stranci nema mladih ne stoji. Mladi su u HDZ-u stalno zastupljeni, a i na Izbornoj skupštini mogli ste vidjeti kako su u radnom predsjedništvu gotovo svi bili mladi. To je samo način na koji se pokušavalo stvoriti neko mnijenje unutar HDZ-ovog korpusa, koji je na izborima pokazao što misli. Vidjeli ste na izbornim skupštinama po temeljnim ograncima da su glasovi išli u prilog aktualnom Gradskom odboru, a taj se odnos nastavio i na Izbornoj skupštini za Gradski odbor. Pobijedila je ona opcija koja je imala veće povjerenje članova stranke jer se ovdje ne radi ni o javnosti niti o građanima i građankama. Riječ je o izaslanicima unutar HDZ-a kako je Statut stranke odredio. Osobno se zalažem za način glasovanja „jedan član – jedan glas“ i jedva čekam da se promijeni Statut HDZ-a. Nadam se da će se nakon Sabora 20. svibnja promijeniti Statut i da ćemo imati šansu da svaki član bira svoje vodstvo, bilo na lokalnoj, županijskoj ili državnoj razini. I onda će to biti najbolje. Međutim, i ovo je demokratski.
Rekla bih tko gubi ima se pravo ljutiti, ali ne želim reći gubi jer sam odmah rekla da nema gubitnika nego to pripisujem nezrelosti i afektu.

Što predsjednica dubrovačkog HDZ-a misli o unutarstranačkim izborima, akualnoj gradskoj vlasti i Andru Vlahušiću pročitajte u novom broju tjednika duList, koji u srijedu 21. ožujka možete pronaći na svim trafikama.

Pročitajte još

KLUBOVI UMALO OSTALI BEZ FINANCIJA ‘U dubrovačkom sportu kriza nam je veća nego rat u Ukrajini’

FRANKOVIĆ SRĐEVCIMA ‘Vaši su ljudi uhvaćeni s rukama u tegli meda. Maknite ih!’

Franković zbog kupnje TUP-a ‘zaradio’ kaznenu prijavu!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija