Politika

RAGUŽ UZVRAĆA UDARAC ‘Kristić kao pomoćnik direktora Čistoće ne zna ništa o poslu za koji prima plaću’

raguz luka41

Željko Raguž, predsjednik Uprave Luke Dubrovnik, nastavio je polemiku s vijećnikom Mosta Marom Kristićem, i to putem priopćenja. Tako je istaknuo kako je nekada neznanje bilo sramota i skrivalo se daleko od javnosti.

-No, očito se vremena mijenjaju pa je biti neznalica gotovo pa poželjno. Tako, primjerice, možete biti pomoćnik direktora ‘Čistoće’ i apsolutno ne znati ništa o poslu za koji primate plaću. No, ni to nije dovoljno vijećniku i pomoćniku direktora Maru Kristiću. Ulazi u rasprave i uporno dokazuje kako nema pojma o onome što je tema rasprave.
Tako Kristić postavlja pitanje koliko otpada dolazi iz Luke Dubrovnik na Grabovicu. Zar on, kao pomoćnik direktora ‘Čistoće’ ne bi sam morao znati o kojim je količinama riječ? Da se raspita o podacima o otpadu na Grabovici, možda bi saznao da recimo Zračna luka Dubrovnik na Grabovici odloži više otpada nego Luka Dubrovnik s kruzera. A možda Kristić namjerava, nakon hajke i širenja dezinformacija o otpadu s kruzera, jurišati i na avione koji slijeću na Čilipe? Tako da, po njegovoj viziji,  Grad bude vraćen u 19. ili koje ranije stoljeće? Ili će mu uskoro zasmetati i otpad iz dubrovačke bolnice koji se odlaže na Grabovici pa će predložiti i prestanak liječenja sugrađana? Zaista je samo nebo granica gluposti upakiranoj u brigu za okoliš.
Vrijedi se i zapitati što je Kristić s pozicije pomoćnika direktora ‘Čistoće’ učinio da se smanji količina otpada na Grabovici. Zašto nije osigurao kućanstvima, ugostiteljskim objektima i svima drugima kante da razvrstavaju otpad? I, konačno, nije li Kristića sramota da ga Luka Dubrovnik mora podučavati o selektiranju otpada? Ovim ću završiti ovu polemiku jer nam dolaze Svi sveti pa ako Kristić već ne poštuje žive neka barem poštuje pokojnike – napisao je u priopćenju Željko Raguž.

 

Pročitajte još

POSTOJE LI I GDJE SU Najveći izazov studije prihvatnog kapaciteta bili su podatci

Andrea Falkoni Račić

Vijećnici izglasali uvjete prometovanja oko Grada uz četiri suzdržana glasa

Andrea Falkoni Račić

Srđ je Grad: ‘Procjena Dubrovnik Visitor servisa tretira građane Grada kao nedefinirane točkice’

Dulist