PolitikaUrednički izbor

RAGUŽ OŠTRO KRITIZIRA HTZ ‘Zemlja za dobar sprovod’

RAGUŽ OŠTRO KRITIZIRA HTZ 'Zemlja za dobar sprovod'

DUSTRA, stranka Željka Raguža, ‘oplela’ je putem društvenih mreža po Hrvatskoj turističkoj zajednici. Njihova objava ima naslov ‘Zemlja za dobar sprovod’, a evo što su napisali:

-U Lijepoj našoj postoji točno 313 turističkih zajednica. Hrvatska turistička zajednica (HTZ) će ove godine potrošiti 330 milijuna kuna, a taj novac uzimaju od velike većine građana RH. Naime, sve pravne i fizičke osobe koje u turističkoj općini ili gradu imaju svoje sjedište, objekt u kojem se pruža usluga i slično plaćaju članstvo. Svima je jasno da se sutra ukine svih 313 turističkih zajednica da bi broj turista bio jednak jer je njihov nemaštovit i nestručan način vođenja već na daleko poznat. Na slici se nalazi nova brošura TZ koju su veliki umovi ponosno pustili na dijeljenje turistima koje bi valjda takva brošura trebala zainteresirat za dolazak u Hrvatsku. Pored svjetskog bisera Dubrovnika, Plitvičkih jezera, Brijuna, plodne Slavonije i čitav niz primjera gdje možemo istaknuti ljepote naše zemlje mi dobijemo ovaj umni uradak. Kako opisati ovu brošuru? Možda mi griješimo i ne vidimo genijalnost dizajna, no svakako bismo voljeli neko objašnjenje od tog marketinškog gurua koji je osmislio ovakav grafički prikaz. Sredovječni par se namješta za selfie, ali ne vidi se gdje su, ovo komotno može biti i Žepče u pozadini, našlo se mjesta i za zvono koje će taman zvonjavom označiti početak žalovanja uludo utrošenim poreznim kunama, i kao šlag na kraju, natpis Free koji lažljivo kaže da je ovo besplatni primjerak. Dragi građani, nema ničeg besplatnog u ovoj zbrda-zdola nakupini papira, ovo plaćamo svi mi, svojim PDV-om i ostalim parafiskalnim nametima. Mislite li zbilja da radi ovog pamfleta ljudi dolaze u Hrvatsku? – pitaju iz DUSTRA-e.

Treba podsjetiti kako se Željko Raguž na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća obrušio na gradsku Turističku zajednicu, a sad je u istom tonu nastavio s kritikama prema Hrvatskoj turističkoj zajednici.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist