Politika

RAGUŽ O SPORTU ‘Sad bi svi potezali vime Šarulji, a mnogi su mi se smijali’

RAGUŽ O SPORTU 'Sad bi svi potezali vime Šarulji, a mnogi su mi se smijali'

Sportski uspjesi su jedino što ujedinjava podijeljeni narod i daje optimizam, a sport je najveći promotor države u svijetu – rekao je vijećnik Željko Raguž tijekom rasprave o izmjenama Programa javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2020. godinu.

-Nema te korone ili druge nepogode koja smije uzimati sredstva od sporta, socijale, zdravstva i obrazovanja. Nažalost 4,5 milijuna kuna imamo manje za sportske klubove, ne znam kako preživljavaju – rekao je Raguž. Pitaju me moji mladići kad će dobiti svoje minimalne plaće, a vide da novca ima za druge potrebe, dodao je.

– Stalno trubimo o tome, slušamo uvrede i pravdanja. Sport dobiva mrvice nakon što se drugi namire – rekao je te ponovio svoj stav kako Orkestar ili Igre dobivaju puno za ono što rade.

-Kad je Šarulja došla u Gospino polje, mnogi su se smijali, a sad bi svi držali jedan kraj konopa ili potezali vime – rekao je napomenuvši kako su iznosi sportskim klubovima minimalni te da ne zna kako će mnogi završiti sezonu.

Miho Obradović rekao je kako se nije smjelo smanjiti svima isto, već ovisno o potrebama i o tome igraju li sad ili ne.

Marko Potrebica rekao je kako Jug ovih dana igra u Rimu te su troškovi dva puta veći nego ranije.

-Troškovi su pošli u nebo, ali ne smijemo ući u zamku te krenuti prekrajati odnos među klubovima i financije. Mi se ne smijemo uplitati u sport i delegirati – rekao je Potrebica.

Maro Kristić rekao je kako je i sport kao i sve ostalo pogođeno posljedicama koronavirusa.

-Ključ je u Strategiji razvoja sporta. Bez infrastrukture koja može donositi prihode, dubrovački sport neće imati primjerena sredstva – ističe Kristić. Rekoa je kako je ona nazadna.

-U ovoj situaciji, treba pokrenuti širi dijalog sa sportskom javnošću. Treba nam temeljita revizija kriterija za dodjelu sredstava – rekao je dalje. Smatra kako je budućnost u osnivanju sportskih društava.

-Nesloga u sportu dovela je do pojave masovnosti sportskih udruga koje su u potpunosti ovisne o gradskom proračunu. Tko god misli da igralište može zamijeniti bavljenje sportom u nekom klubu, vara se – smatra Kristić.

-Slažem se, treba ulagati u sport i povećavati sredstva. Grijehe neulaganja u sportsku infrastrukturu ne možemo prihvatiti. Koliko vas zna da je u 2009. u potpunosti izrađena projektna dokumentacija za izgradnju multifunkcionalne dvorane za trenažni proces. Sve je bilo gotovo. Zašto se nije počelo to raditi tada? – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

-Nismo mi božanstva nego ljudi koji radimo posao za koji smo izabrani i plaćeni – rekao je.

Jadran Barač rekao je kako je sport društveni proizvod koji se veže i na turističku djelatnost. Apelirao je na sanaciju tartan staze koja je nužna dubrovačkim atletičarima. Uz četiri suzdržana glasa, među kojima su i dva glasa DUSTR-e, prijedlog je usvojen.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist