Zanimljivosti

RADIONICE U LAPADSKOM OGRANKU KNJIŽNICA Saznajte kako iščitavati popularnu kulturu kroz psihologiju

Dubrovačke knjižnice organiziraju radionice ‘Popularna kultura i psihologija’, koje će voditi dr. sc. Janko Andrijašević. Radionice će se održavati svakog četvrtka u 17 sati u Ogranku Lapad (Atlant centar, 1. kat), a prva će se održati 23. rujna.

Cilj radionica povezivanje je osnovnih znanja iz psihologije sa sadržajima popularne kulture, kao što su filmovi, serije, knjige, glazba, kazališne predstave, te njihova primjena u osobnom razvoju. Na prvom ciklusu radionica polaznici će se moći upoznati s osnovnim psihološkim pojmovima kao što su opažaj, percepcija, emocije, motivacija, razvoj, ličnost, psihopatologija i socijalna psihologija. Radionice će uključivati razgovor s polaznicima, dosta stimulativnih pitanja, povezivanje s vlastitim iskustvima polaznika i s određenim  sadržajima popularne kulture (npr. gledanjem inserta iz filma, serije, čitanjem odlomka iz knjige, slušanjem neke pjesme i analiziranjem teksta i glazbe) te razgovor o odgledanom, pročitanom ili odslušanom.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-adresu lapad@dkd.hr.

Pročitajte još

[KONAČNO!] Osvježila nas je kiša, vikend u ‘istom tonu’!

Dulist

SUZE SVETOG LOVRA Ne propustite nebeski spektakl u noći s 11. na 12. kolovoza!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Iz Porta u ‘veliki svijet’

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija