Zanimljivosti

RADIONICE U LAPADSKOM OGRANKU KNJIŽNICA Saznajte kako iščitavati popularnu kulturu kroz psihologiju

Dubrovačke knjižnice organiziraju radionice ‘Popularna kultura i psihologija’, koje će voditi dr. sc. Janko Andrijašević. Radionice će se održavati svakog četvrtka u 17 sati u Ogranku Lapad (Atlant centar, 1. kat), a prva će se održati 23. rujna.

Cilj radionica povezivanje je osnovnih znanja iz psihologije sa sadržajima popularne kulture, kao što su filmovi, serije, knjige, glazba, kazališne predstave, te njihova primjena u osobnom razvoju. Na prvom ciklusu radionica polaznici će se moći upoznati s osnovnim psihološkim pojmovima kao što su opažaj, percepcija, emocije, motivacija, razvoj, ličnost, psihopatologija i socijalna psihologija. Radionice će uključivati razgovor s polaznicima, dosta stimulativnih pitanja, povezivanje s vlastitim iskustvima polaznika i s određenim  sadržajima popularne kulture (npr. gledanjem inserta iz filma, serije, čitanjem odlomka iz knjige, slušanjem neke pjesme i analiziranjem teksta i glazbe) te razgovor o odgledanom, pročitanom ili odslušanom.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-adresu lapad@dkd.hr.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija