Zanimljivosti

RADIONICA U POMORSKOJ Sve o robonogometu, bežičnom upravljanju robota…

RADIONICA U POMORSKOJ Sve o robonogometu, bežičnom upravljanju robota...

U Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik održana je radionica robotike koju su vodili Ivica Kolarić, nastavnik 1. osnovne škole Varaždin i nacionalni predstavnik u svjetskoj i europskoj RoboCup organizaciji i Jelka Hrnjić, tajnica Hrvatskog društva za robotiku i nastavnica Osnovne škole Mate Lovraka u Zagrebu.

Dvoje entuzijasta i zaljubljenika u robotiku pokazali su učenicima i nastavnicima rad robota za robonogomet. Učenici su se okušali u praktičnom radu: programiranje robota, testiranje komponenti poput senzora i motora, korištenje mikroupravljača, bežično upravljanje robota. Nakon sastavljanja arene za rad održano je i natjecanje između ekipe elektrotehničara i ekipe računalnih tehničara kojoj su prisustvovali i drugi učenici škole.

Radionica je održana u sklopu strukovnih priprema učenika za dvotjednu mobilnost u Ptuj. Mobilnost će se realizirati u sklopu Erasmus+ projekta Kibernetička napredna tehnologija koji škola provodi u partnerstvu sa slovenskim Školskim centrom Ptuj od rujna 2018. Učenici će uz pomoć slovenskih mentora raditi na izradi robota od konstruiranja i programiranja do sastavljanja i testiranja izrađenog. Jedan od ciljeva projekta je razvijanje i unapređenje fakultativne nastave robotike u školi kako bi se zainteresiranim učenicima ponudili novi dodatni sadržaji.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist