Zanimljivosti

PUZS: Spremni smo za zimu!

PUZS: Spremni smo za zimu!

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik organizirao je 21. studenog 2013. godine radni sastanak za predstavnike jedinica lokalne samouprave s ciljem provjere  pripremljenosti sustava zaštite i spašavanje za zimsko razdoblje i moguće nepovoljne hidrološke uvjete.

Analizirano je stanje sustava zaštite i spašavanja i donesene smjernica za predstojeće razdoblje te uvrštenje navedenih elemenata razvoja sustava zaštite i spašavanja u proračune jedinica lokalne samouprave. Posebno se raspravljalo o operativnom programu mjera za zimsko razdoblje s akcentom na usklađivanje Planova zaštite i spašavanja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Između ostalog razmatrana je prohodnost prometnica državne, županijske i lokalne razine u slučaju ekstremnih zimskih uvjeta i snježnih oborina, Operativni planovi zimskih službi, međusobna razmjenu informacija i hitno postupanje u izvanrednim slučajevima kao i  potreba za poticanjem i razvijanje razine svijesti građana o postupanju u slučaju nastanka zimskih uvjeta.

Predstavnici PUZS posebno su istaknuli obvezu jedinica lokalne samouprave na daljnje ustrojavanje postrojbi civilne zaštite, sukladno donesenim Procjenama ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša.
Jedinice lokalne samouprave koje su ustrojile postrojbe civilne zaštite u proračunu trebaju planirati sredstva za opremanje, smotriranje i osposobljavanje postrojbi CZ.

Na sastanak su pored predstavnika PUZS Dubrovnik, Županije, gradova i općina bili pozvani i predstavnici PU Dubrovačko neretvanske, Županijske uprave za ceste, Dubrovnik cesta, HEP Distribucija, Hrvatske vode, Hrvatske ceste, Županijske vatrogasne zajednice, HGSS stanica Dubrovnik i Orebić te JVP Dubrovački vatrogasci, Mljet, Dubrovačko primorje, Konavle, Metković i Ploče.

Pročitajte još

I Josipovac pleše za pobjedu Baby Lasagne

Dulist

PORUKA OBOŽAVATELJIMA UOČI FINALA Baby Lasagna: Hvala vam do neba

Dulist

Večeras gledajte u nebo! Postoji šansa da ćemo opet uživati u polarnoj svjetlosti

Dulist