DuList IN

PUT OKO SVIJETA ‘Hir 3’ doplovio do Ceute, slijedi izlazak na Atlantik

PUT OKO SVIJETA 'Hir 3' doplovio do Ceute, slijedi izlazak na Atlantik

Posada broda ‘Hir 3’, koji se nalazi na putu oko svijeta, javila nam se s dobrim vijestima. Uspješno su odradili 3. etapu od Cagliaria na Sardiniji do Ceute, španjolske enklave na sjeveru Afrike.

-Nakon nevremena i bonaca, susreta s delfinima i kitovima i prijeđenih preko 800 milja, ‘Hir 3’ sigurno je vezan u marini Hercules u Ceuti. Slijedi odmor i priprema za izlazak na Atlantik! – poručili su Hirovci.

Podsjetimo, upravo je ovom jedrilicom Mladen Šutej prije više od trideset godina oplovio svjetska mora i oceane. Iako joj je prijetila potpuna propast, našao se entuzijast koji joj vraća staru slavu – Saša Fegić, koji ju je pronašao u poluraspadnutom stanju te je doveo do ideje ponovnog puta oko svijeta.

Vrijedi dodati i to kako je upravo na ‘Hiru 3’ snimljeno 25 epizoda dokumentarca ‘Jedrima oko svijeta’ prikazanih na HRT-u, a Šutej je plovidbe pretočio i u dvije knjige: ‘Izazov Antarktika’ i ‘Jedrilicom oko Cape Horna’. Ime ‘Hir 3’ nastavak je stare Šutejeve jedrilice ‘Hir 2’, a radi se o brodu Cat 34 kupljenom u Italiji 1979. godine.

Jedrilica ‘Hir 3’ na veliku pustolovinu isplovila je iz Malog Lošinja 17. lipnja. Posadu predvodi Saša Fegić, a razgovor s njim možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist