Kultura

Pun Dvor za početak glazbene sezone DSO-a

Završni koncert 10. međunarodnog seminara orkestralnog dirigiranja ‘Lovro pl. Matačić’ na kojem je uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupilo sedam dirigenata iz cijelog svijeta održan je protekle subote navečer. Ovi dirigenti iz Italije, Austrije, Španjolske, SAD-a, Koreje, Kine i Španjolske su pod budnim okom mentora, maestra Uroša Lajovica pokazali svoja dirigentska znanja stečena tijekom seminara. Repertoar s djelima W. A. Mozarta i I. Stravinskog oduševio je prepun Dvor publike koja se očigledno zaželjela koncerata, Dvora i života bez restriktivnih mjera.

Po završetku koncerta, organizatori i maestro Lajovic rekli su nekoliko prigodnih riječi, a sudionicima seminara uručene su diplome i ruže. Uz veliki pljesak napustili su pozornicu, a brojni gosti iz publike čestitali su Orkestru na sjajnoj izvedbi. Nadamo se da je ovaj koncert samo uvertira u buduće uspješnice i da ćemo u idućih nekoliko mjeseci ponovno uživati u glazbi na našoj omiljenoj pozornici – Kneževom dvoru.

Orkestar najavljuje otvaranje glazbeno ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće čiji će se prvi koncert održati u petak, 29. travnja u 20 sati u Kneževom dvoru. Uz Dubrovački simfonijski orkestar i maestra Tarduea, šefa dirigenta nastupa i koncertmajstorica DSO-a, Mirabai Weismehl Rosenfeld.

Foto: Oleg Tošović

Pročitajte još

Lerovo ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

Dulist

GALERIJA FLORA Otvorena izložba polaznika PopHeart Factory radionica za djecu i odrasle

Dulist

[FOTO] PROLJEĆE PRI DVORU Folklorna večer ‘Pjesma, ples i mi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija