Zanimljivosti

Prvo ticanje Le Soléala u Dubrovniku!

Luka

U utorak u kasnim popodnevnim satima u Dubrovnik će uploviti novi brod francuske cruise kompanije Compagnie du Ponant, Le Soléal.

Le Soléalu, koji pod zapovijedanjem kapetana Etienne Garciae, kreće na svoje prvo putovanje iz brodogradilišta Fincantieri, Dubrovnik će biti prva luka ticanja na ovoj inauguracijskoj plovidbi.

Povodom ovog inauguracijskog uplovljavanja, na taraci Umjetničke galerije biti će organizirana prigodna svečanost u nazočnosti gospodina Jean-Emmanuel Sauvéea (Compagnie du Ponant, CEO), kapetana broda te njihovih uzvanika i putnika s broda. Brod će biti usidren između Lokruma i Belvedera, a isplovljava neposredno nakon svečanosti te napušta Jadran i vraća se 2014. godine kada u Dubrovniku ima najavljenih četrnaest ticanja. U Hrvatskoj je, u svim lukama, najavljeno ukupno 91 ticanje u trajanju od polovice svibnja do kraja rujna.

U sklopu najavljene svečanosti predviđen je i vatromet u 23:45 sati u trajanju od 6 minuta te ovim putem iz agencije Gulliver o tome izviješćuju javnost.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist