Zanimljivosti

Prvo ticanje Le Soléala u Dubrovniku!

Luka

U utorak u kasnim popodnevnim satima u Dubrovnik će uploviti novi brod francuske cruise kompanije Compagnie du Ponant, Le Soléal.

Le Soléalu, koji pod zapovijedanjem kapetana Etienne Garciae, kreće na svoje prvo putovanje iz brodogradilišta Fincantieri, Dubrovnik će biti prva luka ticanja na ovoj inauguracijskoj plovidbi.

Povodom ovog inauguracijskog uplovljavanja, na taraci Umjetničke galerije biti će organizirana prigodna svečanost u nazočnosti gospodina Jean-Emmanuel Sauvéea (Compagnie du Ponant, CEO), kapetana broda te njihovih uzvanika i putnika s broda. Brod će biti usidren između Lokruma i Belvedera, a isplovljava neposredno nakon svečanosti te napušta Jadran i vraća se 2014. godine kada u Dubrovniku ima najavljenih četrnaest ticanja. U Hrvatskoj je, u svim lukama, najavljeno ukupno 91 ticanje u trajanju od polovice svibnja do kraja rujna.

U sklopu najavljene svečanosti predviđen je i vatromet u 23:45 sati u trajanju od 6 minuta te ovim putem iz agencije Gulliver o tome izviješćuju javnost.

Pročitajte još

PRILIKA ZA SJAJNU FOTKU ‘Igra’ valova na Porporeli uvijek je atrakcija

Zvonimir Pandža

VIDEO Kako je gradnja Pelješkog mosta izgledala sa satelita

Dulist

[VIDEO] Evo kako je izgledao vatromet s mora!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija