Politika

PRVI DONOSIMO: Pravedan traži potporu HNS-a

PRVI DONOSIMO: Pravedan traži potporu HNS-a

Antun Pravedan na današnjem će sastanku predsjedništva GO HNS-a tražiti potporu članova oko izbora ravnatelja Športskih objekata.

Naime, Pravedan će od svog članstva tražiti podršku da ukoliko za ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti bude imenovan Pero Šimunović, HNS istupi iz vladajuće koalicije. Potvrdio nam je to sam Pravedan dodavši kako će se Upravno vijeće JU Sportski objekti održati tek u ponedjeljak.

– Ono se ne može održati bez verifikacije članova Upravnog vijeća. Vijeće nije donjielo pravovaljanu odluku o izboru Pera Šumonovića za predsjednika JU sportski objekti, jer prema Statutu  te ustanove odluku moraju donijeti većinom ukupnog broja glasova 3 : 2. Dakle, novi ravnatelj nije izabran, već se može imenovati jedino vršitelj dužnosti ili se raspisati novi natječaj – izjavio je za duList Antun Pravedan dodavši:

– HNS i ja kao njegov predsjednik i član Gradskog vijeća nećemo kršiti Statut – napomenuo je Pravedan dodavši kako je poziv upućen i dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću kao članu Predsjedništva HNS-a, no kako ostaje vidjeti hoće li se pojaviti.

– Predsjedništvo dubrovačkog HDZ-a ionako je donijelo odluku da ako kao predsjednik smatram da se nešto krši, mogu zatražiti izlazak iz koalicije – istaknuo je Pravedan. Dodao je i kako se središnjica ne upleće u njihove koalcijske odnose na lokalnoj razini.

– Zagreb se ne petlja u naše odluke. Nisu to činili ni kad su bili izbori – zaključio je.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist