Politika

PRVI DONOSIMO: Pravedan traži potporu HNS-a

Antun Pravedan na današnjem će sastanku predsjedništva GO HNS-a tražiti potporu članova oko izbora ravnatelja Športskih objekata.

Naime, Pravedan će od svog članstva tražiti podršku da ukoliko za ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti bude imenovan Pero Šimunović, HNS istupi iz vladajuće koalicije. Potvrdio nam je to sam Pravedan dodavši kako će se Upravno vijeće JU Sportski objekti održati tek u ponedjeljak.

– Ono se ne može održati bez verifikacije članova Upravnog vijeća. Vijeće nije donjielo pravovaljanu odluku o izboru Pera Šumonovića za predsjednika JU sportski objekti, jer prema Statutu  te ustanove odluku moraju donijeti većinom ukupnog broja glasova 3 : 2. Dakle, novi ravnatelj nije izabran, već se može imenovati jedino vršitelj dužnosti ili se raspisati novi natječaj – izjavio je za duList Antun Pravedan dodavši:

– HNS i ja kao njegov predsjednik i član Gradskog vijeća nećemo kršiti Statut – napomenuo je Pravedan dodavši kako je poziv upućen i dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću kao članu Predsjedništva HNS-a, no kako ostaje vidjeti hoće li se pojaviti.

– Predsjedništvo dubrovačkog HDZ-a ionako je donijelo odluku da ako kao predsjednik smatram da se nešto krši, mogu zatražiti izlazak iz koalicije – istaknuo je Pravedan. Dodao je i kako se središnjica ne upleće u njihove koalcijske odnose na lokalnoj razini.

– Zagreb se ne petlja u naše odluke. Nisu to činili ni kad su bili izbori – zaključio je.

Pročitajte još

Dubrovkinja Danica Juričić Spasović u utrci za šeficu zagrebačkog SDP-a

Dulist

TAJNE SNIMKE SVE OTKRILE Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana

Dulist

Srđ je grad: Smije li Grad Dubrovnik dozvoliti sebi takav promašaj da ne kupi prostor TUP-a?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija