Sport

PRVENSTVO HRVATSKE Odlični rezultati mladih judaša

PRVENSTVO HRVATSKE Odlični rezultati mladih judaša

U Zagrebu se ove subote održalo Prvenstvo Hrvatske u konkurenciji dječaka i djevojčica (U14). Judaši i judašice natjecali su se u sportskoj dvorani ‘Sutinska vrela’ u Podsusedu, a za najsjajnija odličja borilo se 343 natjecatelja iz 60 klubova, od toga 224 dječaka i 119 djevojčica. U konkurenciji dječaka najuspješniji su bili judaši Judo kluba Zagreb s 26 bodova, dok su u konkurenciji djevojčica bile judašice iz Judo kluba ‘Pujanke’ Split s 29 osvojenih bodova.

Dječaci i djevojčice iz klubova s područja naše županije vraćaju se doma s medaljama.

Za Judo klub Župa dubrovačka nastupila su dva natjecatelja. Lukša Bračić je u kategoriji -42 kg s četiri pobjede i jednim porazom postao viceprvak Hrvatske. Ivano Sabljo je u kategoriji -50 kg s pet pobjeda i jednim porazom osvojio treće mjesto.

-Čestitke natjecateljima na prikazanim borbama i osvojenim medaljama – istaknuli su iz kluba.

Andrej Lasica iz Judo kluba Dubrovnik 1966 osvojio je brončanu medalju. Pobijedio je u pet borbi te jedan poraz. Na korak do medalje su zaustavljeni Niko Cvjetković (-46) koji je s četiri pobjede i dva poraza osvojio 5. mjesto te Jerko Kulišić (-50) uz 3 pobjede i 2 poraza. Đivo Vojvoda je u kategoriji do 66 kg osvojio 7. mjesto.

-Čestitke svim natjecateljima koji su danas branili boje kluba – napisali su iz kluba na svojim stranicama.

Darko Milutinović (U14) iz Judo kluba Mokošica bio je peti u kategoriji -38 kg. Antonio Matana osvojio je 7. mjesto u kategoriji +66 kg. David Obuljen iz Judo kluba Dubrovnik bio je peti u kategoriji -55 kg.

Kod djevojčica Nika Katušić iz Judo kluba Konavle Cavtat osvojila je treće mjesto u kategoriji -36 kg. Dalia Schumuch također je bila treća, ali u kategoriji -52 kg.

Paula Konjuh iz Judo kluba Slano osvojila je peto mjesto u kategoriji -40 kg. Gabriela Dugandžić iz Judo kluba Mokošica bila je sedma u kategoriji +63 kg.

Foto Judo klub Dubrovnik 1966 / HJS

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist