Politika

PRVE REAKCIJE Bačić: ‘Nisam iznenađen rezultatima anketa, građani su prepoznali rad Andreja Plenkovića’

PRVE REAKCIJE Bačić: 'Nisam iznenađen rezultatima anketa, građani su prepoznali rad Andreja Plenkovića'

Potpredsjednik HDZ -a Branko Bačić zahvalio je biračima koji su izašli na birališta te svima onima u biračkim odborima koji su zaslužni što su izbori održani, donosi Jutarnji.

– Nisam iznenađen rezultatima izlaznih anketa. Mi smo na početku kampanje rekli da je naš cilj ponavljanje rezultata od prije četiri godine, a s obzirom na ove ankete, naš rezultat bi mogao biti i bolji, izjavio je Bačić.

– Mogu reći da su građani prepoznali rad Andreja Plenkovića i HDZ-a. U brojnim krizama birači su prepoznali da je HDZ dobar za kvalitetno vođenje kriza – rekao je HDZ-ovac.

– Možemo reći da je HDZ svoje biračko tijelo zadržao. Iz izlaznih anketa je jasno da su birači ljevice razočarani SDP-om i tom širokom koalicijom. A što se tiče Mosta i Domovinskog pokreta, oni su očito izvukli birače koji na prošlim izborima nisu glasali – analizirao je Bačić.

Podsjetimo, i da je HDZ prema izlaznim anketama u X izbornoj jedinici osvaja 7 mandata, Restart koalicija 3 mandata, Most 2 mandata, a Domovinski pokret te Stranka s imenom i prezimenom/Pametno/Fokus po jedan mandat.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist