Grad

Prvak Hrvatske Luka Ivanković i brončane judoke Mokošice kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas Luku Ivankovića, člana Judo kluba Mokošica koji je na nedavnom prvenstvu Hrvatske u judu za mlađe kadete i kadetkinje, pod vodstvom trenera Jakše Đapića, osvojio titulu prvaka Hrvatske, kao i brončane Leonu Niketić i Vlaha Luja. Prijemu je nazočio i jedan od trenera u klubu Boris Čikato.

Luka Ivanković do zlatne medalje na prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu došao je s četiri borbe u kategoriji preko 81 kilograma. Ovo je njegova prva medalja osvojena na državnom prvenstvu, a posvetio ju je svom nedavno preminulom treneru Željku Đapiću. Na prvenstvu su nastupili još Leona Daničić i Đivo Milutinović, koji je osvojio peto mjesto.

Gradonačelnik je mladim sportašima i stručnom vodstvu kluba uputio čestitke te poželio nove uspjehe. Trener u klubu Boris Čikato rekao je da je Judo klub Mokošica ove godine na državnim natjecanjima osvojio ukupno pet medalja te je dodao u klubu svjedoče pojačanom interesu mladih za treninzima pa trenutno u Mokošici trenira preko 120 djece.

Mladi judaši treniraju u novoj judo dvorani u Mokošici koja je nakon funkcionalne adaptacije otvorena u siječnju 2020. godine. Uređenje judo dvorane jedna je od brojnih investicija u sport koje je Grad pokrenuo gotovo istovremeno, a sve su definirane Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku od 2018. do 2028. godine.

Pročitajte još

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Dulist

SVAKOG PONEDJELJKA ŠALJU PAKETE ZA VUKOVAR! Učiteljica Dora Fiorenini i profesor Jozo Serdarević u misiji za potrebite

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija