Kultura

Prva premijera Kazališta Marina Držića je ‘Nora ili kuća lutaka’

Kazalište Marina Držića otvara sezonu s reprizama dvije popularne predstave, Orašarom 9. rujna u 19 sati i Krijesnicama 10. rujna u 20 sati. Već 17. rujna očekuje nas interaktivna gostujuća plesna predstava ‘Urban Creatures’ prema konceptu koreografa Sebastiana Matthiasa i dubrovačke dramaturginje Mile Pavićević.

Na samome kraju mjeseca plesni studio DuPoint odigrat će 7., 9. i 11. studenog duple jutarnje izvedbe plesne bajke Zvjerotica i lijep.

Datum 30. rujna teatar će posvetiti Miri Muhoberac, književnoj i kazališnoj kritičarki te dramaturginji koja je obnašala dužnost ravnateljice KMD-a u razdoblju od 2002. do 2004. godine. Njoj u čast otvorit će se izložba “Homo teatralis: Mira Mićo Muhoberac i Kazalište Marina Držića”. Istog dana bit će održani Razgovori o kazalištu s profesoricom Vesnom Muhoberac koji će moderirati književnica Staša Aras, a potom će se odigrati i predstava Sinjorina Estera u režiji Lee Anastazije Fleger prema tekstu Matka Sršena.

Prva premijera u kazališnoj sezoni 2022. / 23. je Nora ili Kuća lutaka autora Henrika Ibsena u adaptaciji Antonele Tošić te režiji Paola Tišljarića. Predstava spaja hrvatski kazališni istok i jug u koprodukciji s gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca. Datum pretpremijere je 6. listopada, a premijera je 7. listopada.

15. listopada u još jednom izdanju iz ciklusa Razgovori o kazalištu, na Velikoj Sceni gostovat će jedna od najzanimiljivijih spisateljica i pjesnikinja mlađe generacije, Monika Herceg! 27. listopada odigrat će se druga premijera u sezoni, Stolice Eugena Ionesca u režiji Darija Harjačeka.

11. studenoga Dubrovniku u goste se vraća HNK Zadar s predstavom Kredit J. Galcerana u režiji Nenni Delmestre a 12. studenog će publika imati priliku ponovno vidjeti komad Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije u režiji Livije Pandur, koji je ujedno adaptirala s Tiborom Hrsom Pandurom prema B.M. Koltesu i W. Shakespeareu.

Na reptoar se 18. i 19. studenog vraća i obnovljena predstava Južina u režiji Aleksandra Švabića, koji je ujedno uz Vedranu Klepicu i autor teksta. Prosinac je posvećen djeci, tako će 3. & 4. prosinca zaigrati Bajka o baki Mokoš autorice / redateljice Srđane Šimunović, zatim od 9. do 14. prosinca Zlatno Libro (koprodukcija s DLJI u režiji Helene Petković), a od 17. do 23. prosinca se na Veliku Scenu vraća omiljena bajka – popularni Orašar!

Pročitajte još

Francuska alijansa Dubrovnik obilježava Međunarodni dan Frankofonije

Dulist

[FOTO] Izložbom dubrovačkih umjetnika otvorena manifestacija ‘Kršćansko lice kulture’

Dulist

Otvaranje manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’ uz izložbu dubrovačkih umjetnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija