Politika

Prošao Matušićev prijedlog

Izbor devet članova izbornog povjerenstva današnje Izborne skupštine Županijskog odbora HDZ-a dao je naslutiti kako većinsku potporu ima opcija Frana Matušića i kandidata za predsjednika Branka Bačića.

Naime, nakon izbora radnog predsjedništva i utvrđivanja broja izaslanika koji su predali vjerodajnice, pristupilo se iznošenju prijedloga liste izbornog povjerenstva. Iskustvo s prethodnih izbora na Gradskom odboru HDZ-a govori kako je upravo ovaj izbor determinirajući za daljnji tijek skupštine.
 
Matušić, kao dosadašnji predsjednik Županijskog odbora HDZ-a predsjeda Izbornom skupštinom te je ponudio listu članova povjerenstva, dok je s druge strane Antun Kisić predložio drugu listu. Matušićeva lista je dobila 137 glas izaslanika, dok je Kisićev prijedlog dobio 68 glasova. Kako je ukupan broj izaslanika na skupštini u Dubrovačkim vrtovima sunca 274, očito se veliki dio njih suzdržao od glasovanja u ovom dijelu sjednice pa su svakakvi raspleti još uvijek mogući.
 
U tijeku je izvještaj predsjednika Matušića o prethodnom razdoblju, a najviše se iščekuje izborni postupak, u kojem će se za mjesto predsjednika dubrovačko – neretvanskog HDZ-a u narednom četverogodišnjem razdoblju sučeliti Branko Bačić i Teo Andrić.
 
Atmosfera prije početka Izborne skupštine bila je vrlo užurbana, potpisivale su se potpore za kandidature i žustro raspravljalo među članovima HDZ-a. Zabilježili smo i rukovanje dvojice kandidata za predsjednika Andrića i Bačića, tako da se dvije opcije za sada sučeljuju u demokratskom duhu iz kojeg će proizaći tko će voditi županijski HDZ u narednom četverogodišnjem razdoblju.
Osim predsjednika, biraju se članovi Izvršnog odbora i Nadzornog odbora ŽO HDZ-a te izaslanici na Opći sabor HDZ-a na kojem će se u svibnju birati nacionalno vodstvo ove stranke. Prema očekivanjima, rezultati bi trebali biti poznati u kasnim poslijepodnevnim satima.

Zajednička lista nije prošla
Antun Kisić je prije glasovanja o listi izbornog povjerenstva predlagao da se stvori zajednička lista dvojice kandidata za predsjednika, kako bi se izbjegle kasnije sumnje u rezultate prebrojavanja glasova. Međutim, Frano Matušić je kao predsjedavajući taj prijedlog odbio uz obrazloženje "da nema razloga sumnjati u ljude koje je predložio na listi". Nakon toga su izneseni prijedlozi dvije liste i pristupilo se glasovanju.

 
 

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija