Politika

Prošao Matušićev prijedlog

Izbor devet članova izbornog povjerenstva današnje Izborne skupštine Županijskog odbora HDZ-a dao je naslutiti kako većinsku potporu ima opcija Frana Matušića i kandidata za predsjednika Branka Bačića.

Naime, nakon izbora radnog predsjedništva i utvrđivanja broja izaslanika koji su predali vjerodajnice, pristupilo se iznošenju prijedloga liste izbornog povjerenstva. Iskustvo s prethodnih izbora na Gradskom odboru HDZ-a govori kako je upravo ovaj izbor determinirajući za daljnji tijek skupštine.
 
Matušić, kao dosadašnji predsjednik Županijskog odbora HDZ-a predsjeda Izbornom skupštinom te je ponudio listu članova povjerenstva, dok je s druge strane Antun Kisić predložio drugu listu. Matušićeva lista je dobila 137 glas izaslanika, dok je Kisićev prijedlog dobio 68 glasova. Kako je ukupan broj izaslanika na skupštini u Dubrovačkim vrtovima sunca 274, očito se veliki dio njih suzdržao od glasovanja u ovom dijelu sjednice pa su svakakvi raspleti još uvijek mogući.
 
U tijeku je izvještaj predsjednika Matušića o prethodnom razdoblju, a najviše se iščekuje izborni postupak, u kojem će se za mjesto predsjednika dubrovačko – neretvanskog HDZ-a u narednom četverogodišnjem razdoblju sučeliti Branko Bačić i Teo Andrić.
 
Atmosfera prije početka Izborne skupštine bila je vrlo užurbana, potpisivale su se potpore za kandidature i žustro raspravljalo među članovima HDZ-a. Zabilježili smo i rukovanje dvojice kandidata za predsjednika Andrića i Bačića, tako da se dvije opcije za sada sučeljuju u demokratskom duhu iz kojeg će proizaći tko će voditi županijski HDZ u narednom četverogodišnjem razdoblju.
Osim predsjednika, biraju se članovi Izvršnog odbora i Nadzornog odbora ŽO HDZ-a te izaslanici na Opći sabor HDZ-a na kojem će se u svibnju birati nacionalno vodstvo ove stranke. Prema očekivanjima, rezultati bi trebali biti poznati u kasnim poslijepodnevnim satima.

Zajednička lista nije prošla
Antun Kisić je prije glasovanja o listi izbornog povjerenstva predlagao da se stvori zajednička lista dvojice kandidata za predsjednika, kako bi se izbjegle kasnije sumnje u rezultate prebrojavanja glasova. Međutim, Frano Matušić je kao predsjedavajući taj prijedlog odbio uz obrazloženje "da nema razloga sumnjati u ljude koje je predložio na listi". Nakon toga su izneseni prijedlozi dvije liste i pristupilo se glasovanju.

 
 

Pročitajte još

IZBORI U DUBROVAČKOM HDZ-u Raguž predsjednica TO Ploče iza Grada, Špero na čelu TO Grad

Dulist

VLAHUŠIĆ O POLUGODIŠNJEM IZVRŠENJU PRORAČUNA ‘Najvažniji dokument Grada nalazi se na skrovitom mjestu’

Dulist

Miho Baće novi predsjednik dubrovačkog HSLS-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija