Politika

Andrić kontra Bačića

Današnja Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice na kojoj su borbu za predsjednika najavili Branko Bačić i Teo Andrić pokazat će odnos snaga unutar ove stranke na jugu.

Skupština u Hotelu “Radisson Blu Resort & Spa” u Dubrovačkim vrtovima sunca započinje u 11 sati. Svi analitičari se slažu kako je ovo okršaj u kojem će se suprotstaviti dvije struje unutar zajedničara Dubrovačko – neretvanske županije i u kojem će se pokazati snaga struje Dubravke Šuice, čiji je Andrić kandidat i one Frana Matušića za kojeg je došao boj boriti glavni tajnik stranke Branko Bačić.
 
– Nakon što je utvrđeno da je Frano Matušić odustao od kandidature za predsjednika, u razgovoru s brojnim predsjednicima općinskih i gradskih organizacija, kao i s gradonačelnicima i načelnicima, a posebno sa županom Nikolom Dobroslavićem, odlučio sam se kandidirati za predsjednika županijskog odbora, te sam upravo od njih i dobio potporu. Tu sam potporu doživio kao priznanje našoj dosadašnjoj suradnji i u ljudskom i profesionalnom smislu. Značajno sam sudjelovao u kreiranju politike županijskog odbora, jer sam njegov član, odnosno potpredsjednik od osnivanja 1993. godine – otkrio je za duList svoja očekivanja Branko Bačić.
 
S druge strane Teo Andrić najavljuje kako želi promijeniti jaki utjecaj središnjice na odluke koje se donose na županijskoj razini, pomiriti animozitete gradskog i županijskog odbora i raditi timski.
– Godinama se politika samog HDZ-a počela pomalo mijenjati pa sam se u neka doba počeo pitati što uopće radim tu, jer to nije ona stranka u koju sam se upisao. Gledao sam i čekao nadajući se da će se stanje promijeniti, a kad sam vidio da se ne mijenja u pozitivnom smjeru odlučio sam se sad na unutarstranačkim izborima malo jače angažirati i kandidirati za predsjednika Županijskog odbora – rekao je za du List Teo Andrić.
 
Uskoro prvi izvještaji našeg novinarskog tima s izborne skupštine u Orašcu.
 

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija