Aktualno

Pronađeni dijelovi nestalog zrakoplova, svi putnici poginuli

Pronađeni dijelovi nestalog zrakoplova, svi putnici poginuli

Nakon intenzivne potrage za zrakoplovom tipa Cessna, koja je, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima trajala skoro 23 sata, danas u 10:50 sati, dronom iz zraka uočeni su ostaci letjelice (krilo, rep, dijelovi kabine) na lokaciji južno od Bročanske kose te su odmah nakon dojave upućeni zemaljski timovi koji su potvrdili pronalazak. Policija je osigurala područje.
-Nažalost potvrđeno je da su svi putnici letjelice CESSNA poginuli te slijedi policijski očevid.
Ovim putem, u ime Ravnateljstva civilne zaštite i svih operativnih snaga, izražavamo sućut obitelji i prijateljima poginulih – navode iz Ravnateljstva civilne zaštite.
Od dojave Hrvatske kontrole zračne plovidbe, koja je jučer, 29. svibnja u 11:40 sati obavijestila Operativni centar civilne zaštite o nestalom zrakoplovu sjeverno od Rakovice na visini do 2300 stopa, te nakon promptne reakcije Operativnog centra civilne zaštite i dizanja operativnih snaga, u potrazi je sudjelovalo oko 400 osoba. Formirano je 38 timova po 10 osoba kojeg su čini pripadnici Državne intervencijske postrojbe civile zaštite, HGSS-a, policije, vatrogasaca, a uključili su se i lovci, koji poznaju teren te su davali korisne informacije. Svaki tim je pretraživao područje od cca 30 ha zahtjevnog i teško pristupačnog terena. S obzirom da se dio tog područja odnosi i na vojni poligon Slunj, u koordinaciju potrage je uključena i Hrvatska vojska.

Cijelom potragom koordiniralo je Ravnateljstvo civilne zaštite koje je na lokaciji formiralo Bazu operacije sa zapovjednim komunikacijskim vozilom te je osim u ljudstvu (26 pripadnika DIP CZ i 7 djelatnika RCZ-a), pružilo i logističku potporu (ukupno je bilo 13 dronova – 10 HGSS-ovih i 3 DIP CZ).

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist