Grad

PROJEKT WINE Počeo tečaj za sommeliere

Sommlieri FestiWine

Trodnevni tečaj za sommeliere, prva razina, kojeg je organizirala Regionalna razvojna agencija DUNEA kroz svoj projekt WiNe, počeo je danas u Hotel Royal Princess.

Vrijednost tečaja za svakog polaznika je 2.700 kuna, od kojih DUNEA sufinancira 80 posto, a poslodavci 20 posto cijene. Tečaj je namijenjen djelatnicima u ugostiteljstvu i hotelijerstvu koji rade na poslovima s vinom, s ciljem obuke stručnog osoblja u smjeru što bolje valorizacije vina, kao našeg autohtonog proizvoda.

Prvog dana tečaja, predavači iz Hrvatskog sommelier kluba, upoznali su 27 polaznika s osnovama sommelierstva, a slijede lekcije iz vinogradarstva, enologije i proizvodnje vina, sastava grožđa, mošta i vina, tehnike degustacije, sustavi ocijenjivanja vina… Za sutra je planiran posjet vinskom podrumu.

Nakon obuke polaznici će polagati ispit te dobiti potvrdu o završenom tečaju prve razine.

U sklopu ovog istog projekta – WiNe, DUNEA od 24. do 26. travnja ove godine organizira i prvi regionalni vinski festival Dubrovnik FestiWine, a tečaj za sommeliere bila je jedna od uvodnih aktivnosti festivala. Svi oni koji su zadovoljavali uvjete, a nisu se uspjeli upisati ovaj put, imat će novu priliku krajem godine, kada će DUNEA ponovno organizirati i sufinancirati obuku za buduće sommeliere.

 

Pročitajte još

U PONEDJELJAK Zatvara se cesta u Šumetu

Dulist

Proslavljeno 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu

Dulist

PROJEKT EU PRIJESTOLNICE KULTURE Zamjenica Tepšić susrela se s gradonačelnikom Veszprema

Dulist