Aktualno

PROJEKT SVEUČILIŠTA I HGK 12 studenata napravilo 14 web stranica za poduzetnike

PROJEKT SVEUČILIŠTA I HGK 12 studenata napravilo 14 web stranica za poduzetnike

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić dodijelili su nagrade i pohvalnice studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji su sudjelovali u projektu WebPoSt (izradba web-stranica za poduzetnike). Riječ je o desetoj generaciji studenata koji sudjeluju u ovom projektu Sveučilišta i HGK.
Rektor Burum čestitao je na dobro odrađenom poslu i naglasio kako je to sjajna prilika za stjecanje iskustva i prije stjecanja diplome. Raduje ga što su povratne informacije izuzetno dobre budući da su svi poslodavci zadovoljni sa studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo. Predsjednica Županijske gospodarske komore Nikolina Trojić naglasila je desetu obljetnicu projekta koji postoji u kontinuitetu i pravi je primjer uspješne suradnje znanstvene i šire društvene zajednice. Predsjednica Trojić ovom je prigodom uručila zahvalnice za desetljeće suradnje rektoru prof. dr. sc. Nikši Burumu i asistentu Ivanu Grbavcu s Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji koordinira studente, a zahvalnicu za pročelnika Odjela za elektrotehniku i računarstvo prof. dr. sc. Marija Miličevića koji je zbog obaveza u nastavi bio odsutan, u njegovo ime preuzela je prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Sanja Žaja Vrbica.
Dobitnici nagrada su: 1. mjesto: student Mario Curavić za Centar za karijere mladih; 2. mjesto: student Josip Simović za Ljekarne Dubrovnik; 3. mjesto dijele student Mato Tikvica za Društvo turističkih vodiča Dubrovnik
i studentica Mia Lazo za Kulturnu udrugu Mljet.
Ostali su dobili pohvalnice: Marijo Obrovac za Najbolje godine d.o.o., Martin Kuzman za Lavmar d.o.o., Ivana Brajević za Taksislužbu i iznajmljivanje automobila “ARKA”, Arian Franušić za Ribolov Meri, Mihovil Mamić za Rosa bianca d.o.o., Loren Bjelokosić za Lapis Lapad d.o.o., Lora Mirčić za Orbis d.o.o. i Rado Senjo za Obrt za autotaxi prijevoz Vlaho.
Ove godine na projektu je sudjelovalo ukupno 12 studenata koji su napravili 14 web stranica. Interes poduzetnika je i ove je godine bio velik (čak 19 prijavljenih). Studentske radove ocjenjivalo je povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, HGK – ŽK Dubrovnik i poduzetničkog sektora. HGK – ŽK Dubrovnik osigurala je poklon pakete trojici najbolje ocijenjenih.
Suradnja na projektu WebPoSt Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatske gospodarske komore u Dubrovniku započela je akademske 2012./2013., te traje punih 10 godina uz veliki interes malih poslovnih subjekata. Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izradili su web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i udrugama te su tako svoje teorijsko znanje primijenili u praksi, a mali su poduzetnici i udruge besplatno dobili web-stranicu za prezentaciju svojeg poslovanja.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist