Grad

Aglomeraciji ‘zeleno svjetlo’ od JASPERS-a

Projekt Aglomeracija dobio je zeleno svjetlo JASPERS-a, odnosno pozitivno mišljenje Independent Quality Review. Ovu je informaciju na sjednici Gradskog vijeća iznio gradonačelnik Mato Franković. Istaknuo je i da je ova gradska uprava povukla više od milijardu kuna iz EU fondova što su dva proračuna Grada.

-Ovim projektom rješavamo veliki problem i činjenicu da sedamdeset posto objekata u Dubrovniku nije imalo priključak na kanalizaciju – rekao je gradonačelnik.

-Napokon imamo pozitivno mišljenje IQR-a (Independent Quality Review pri EU) za financiranje aglomeracije Dubrovnik. Čestitam svima koji su u cijelom periodu proteklih desetak godina radili na ovom projektu. Gotovo 900 milijuna kuna za Dubrovnik je ogromna vijest – napisao je zamjenik direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović na svom Facebook profilu.

Nakon dugotrajnog postupka tako je završen opsežan posao u kojem su sudjelovali Vodovod Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika i Hrvatske vode. Projekt Aglomeracije Dubrovnik ‘Razvoj vodno-komunalne infrastrukture’ dobio je ‘zeleno svjetlo’ JASPERS-a, odnosno pozitivno mišljenje Independent Quality Review. Slijedi potpisivanje ugovora čime će započeti najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta ‘Aglomeracije’ iznosi 881.208.682,00 kuna, a njegova provedba između ostalog obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka te izgradnju cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području cijelog grada Dubrovnika.

Projektom su obuhvaćena ulaganja u sustav javne vodoopskrbe u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet.

Pročitajte još

‘Ljeto u Lazaretima’ počinje uz klapu Cambi

Dulist

Sanitat počinje sa zaprašivanjem, evo gdje i kad!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija