Županija

PROJEKT 4M Za zaštitu podmorja 2,5 milijuna kuna

PROJEKT 4M Za zaštitu podmorja 2,5 milijuna kuna

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije pokrenula je 2,5 milijuna kuna vrijedan projekt ‘Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru’ (4M).

Projekt se odvija u suradnji s Udrugom Sunce iz Splita, s glavnim ciljem zaštite podmorja.

Udruga Sunce,kao koordinator projekta, sljedeće će dvije godine s Javnom ustanovom te crnogorskim partnerima, ekološkom udrugom Green Home i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore,sudjelovati na brojnim aktivnostima vezanim za unaprjeđenje upravljanja morskim resursima na prekograničnom području Hrvatske i Crne Gore (Cavtat – Prevlaka, HR i Arza – Platamuni, CG).

Opći cilj projekta je poboljšano upravljanje i smanjenje utjecaja na morska staništa i vrste od interesa za europsku zajednicu u prekograničnom području.

Seminar o identifikaciji i upravljanju morskom ekološkom mrežom, izrada mjera/plana upravljanja za morsku ekološku mrežu, jačanje kapaciteta za kartiranje podmorja i monitoring kao i program i edukacije, kartiranje morskih staništa/vrsta u potencijalnim Natura 2000 područjima i uspostava monitoringa livada morske cvjetnice posidonije samo su neke od glavnih aktivnosti projekta.

Predviđeni rezultati su razmjena najboljih domaćih i međunarodnih praksi kod identifikacije i upravljanja morskom ekološkom mrežom te poboljšana prekogranična i međusektorska komunikacija i suradnja u zaštiti podmorja.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist