Županija

PROJEKT 4M Za zaštitu podmorja 2,5 milijuna kuna

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije pokrenula je 2,5 milijuna kuna vrijedan projekt ‘Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru’ (4M).

Projekt se odvija u suradnji s Udrugom Sunce iz Splita, s glavnim ciljem zaštite podmorja.

Udruga Sunce,kao koordinator projekta, sljedeće će dvije godine s Javnom ustanovom te crnogorskim partnerima, ekološkom udrugom Green Home i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore,sudjelovati na brojnim aktivnostima vezanim za unaprjeđenje upravljanja morskim resursima na prekograničnom području Hrvatske i Crne Gore (Cavtat – Prevlaka, HR i Arza – Platamuni, CG).

Opći cilj projekta je poboljšano upravljanje i smanjenje utjecaja na morska staništa i vrste od interesa za europsku zajednicu u prekograničnom području.

Seminar o identifikaciji i upravljanju morskom ekološkom mrežom, izrada mjera/plana upravljanja za morsku ekološku mrežu, jačanje kapaciteta za kartiranje podmorja i monitoring kao i program i edukacije, kartiranje morskih staništa/vrsta u potencijalnim Natura 2000 područjima i uspostava monitoringa livada morske cvjetnice posidonije samo su neke od glavnih aktivnosti projekta.

Predviđeni rezultati su razmjena najboljih domaćih i međunarodnih praksi kod identifikacije i upravljanja morskom ekološkom mrežom te poboljšana prekogranična i međusektorska komunikacija i suradnja u zaštiti podmorja.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija