Grad

‘Pročistač za vodu najkasnije za dvije godine’

'Pročistač za vodu najkasnije za dvije godine'

Jedna od tema današnje pressice u Gradu Dubrovniku bio je i pročistač za vodu. Novinare je zanimalo kada će građani Dubrovnika konačno dobiti pitku vodu, bez obzira na padaline, bile one rekordne ili ne.

– Strojarski fakultet iz Zagreba napravio je idejno rješenje pročistača i sada imamo njihovo mišljenje. Predviđena lokacija je sadašnja pumpna stanica jer je to najprihvatljivije rješenje po svim stavkama. Mi smo krenuli u pripreme za raspisivanje natječaja. Ide jedan natječaj i za izgradnju i za glavni projekt, unutra mora biti i tehnologija i sami projekt. Mi očekujemo u narednoj godini početak radova, sredstva imamo samostalno, ali prijavljen je projekt za EU fondove, a vrijednost pročistača kreće se oko 50 milijuna kuna – odgovorio je Vlahušić te dodao kako je ova analiza prepolovila troškove.

– Pročistač će biti spreman za kišnu sezonu 2015. ili 2016. godine, ali to ne ovisi o financijama, nego o procedurama dobivanja natječajne dokumentacije – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist