Kultura

Probe za dvije premijere u punom zamahu

Probe za dvije premijere u punom zamahu

Početak rujna donio je užurbanost unutar Kazališta Marina Držića! Za listopad su najavljene čak dvije premijere u sezoni 2012. / 2013., a probe za predstave su već uzele zamah.

U petak, 19. listopada u režiji Joška Juvančića izvest će se predstava "Otac", autora Elvisa Bošnjaka. U naslovnoj ulozi je Branimir Vidić Flika, a uz njega igraju Edi Jertec, Zdeslav Čotić i Boris Matić. Scenograf i kostimograf je Marin Gozze, a skladateljica Paola Dražić Zekić.

Dramatičar i glumac, Elvis Bošnjak, unutar drame „Otac“ suprostavlja dva svijeta; dobro i zlo – Boga i Sotonu. Otac je psihološki zatvorski triler koji se vrti oko pitanja gdje je nož, a drugi sloj jest priča o čovjeku koji traži svoje pravo da bude čovjek bez obzira na strahotu zločina koji je počinio.

Tjedan dana nakon toga, u petak, 26. listopada u režiji Georgija Para izvest će se predstava "Zločin na kozjem otoku", autora Uga Bettija. U gostujućoj ulozi je Vedran Mlikota, jedan od najvećih kazališnih, televizijskih i filmskih zvijezda u Hrvatskoj. Uz njega igraju Jasna Jukić, Glorija Šoletić i Ivona Kundert. Scenograf je Aljoša Paro, kostimografkinja Jadranka Tomić, a skladatelj Đelo Jusić.

Predstava govori o odnosima triju žena iz iste obitelji, i njihovoj sudbini koja je obilježena odlaskom Enrica – muža, oca i brata u obliku muškarca koji je bio glava obitelji. Sudbina se poigrala na opustošenom mjestu poznatijem pod imenom „Kozji otok“, a usamljenost i tišina su prekinute dolaskom misterioznog muškarca Angela, koji se predstavlja kao najbolji prijatelj odbjeglog Enrica.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist