Politika

PRIVREMENI IZBORNI REZULTATI HDZ ponovno povećao prednost, razlika u 8 mandata

PRIVREMENI IZBORNI REZULTATI HDZ ponovno povećao prednost, razlika u 8 mandata

Državno izborno povjerenstvo obrađuje rezultate izbora kako pristižu rezultati s terena, a promjene se bilježe svakih 15 minuta. 

00.15 Nakon obrađenih 71 posto biračkih mjesta HDZ ima 61 mandat, a Narodna koalicija 54 mandata. Ostali mandati ostaju nepromijenjeni.

23.45 Obrađeno je 62 posto biračkih mjesta. HDZ ponovno povećava razliku te trenutno ima 62 mandata. Narodna koalicija ima 53 mandata, a kod ostalih je situacija ista kao ranije.

23.00 Iz minute u minutu mijenjaju se izborni rezultati. Nakon obrađenih 47 posto biračkih mjesta HDZ je i dalje u prednosti sa 61 mandatom, a Narodna koalicija je na njih 54. Kod ostalih nema promjena u odnosu na rezultate od 22.45 sati.

22.45 Nakon obrađenih 41,25 posto biračkih mjesta rezultati su sljedeći: HDZ 60 mandata, Narodna koalicija 55, MOST 12, Živi zid 8, IDS 4, Milan Bandić 2, te Glasnović i HDSSB po jedan.

22.30 Nakon obrađenih 35.63 posto biračkih mjesta došlo je do promjene u broju mandata. HDZ ostao je bez jednog mandata te je pao na njih 61, dok je SDP ostao na 52 mandata. MOST ‘skače’ na njih 14, a mandat više ide i Živom zidu koji je sad došao na njih 8. IDS-u idu 4 mandata, Milan Bandić ostao je na njih dva, dok su Glasnović i HDSSB dobili po jedan mandat.

22.00 Prema prvim neslužbenim privremenim rezultatima veliku prednost ima HDZ sa 62 mandata, dok je Narodna koalicija na 52 mandata. Za razliku od izlaznih anketa, MOST ima 13 mandata, a Živi zid ostao je na njih 7. IDS ima 4 mandata, Milan Bandić i HDSSB po četiri, Nezavisna lista osvaja jedan mandat, a manjinama ide njih 8.

No, kako je na konferenciji za medije objasnio Branko Hrvatsin, predsjendik džavnog izbonog povjernstva riječ je o malom postotku obrađenih glasačkih listića, te su ovo privremeni rezultati koji će se tijekom noći itekako mijenjati.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist