Zanimljivosti

Pripremite se, stiže “Pero”!

Pripremite se, stiže "Pero"!

Sredozemna ciklona Perislav formira se u zapadnom Sredozemlju, a na Jadranu se zbog njega očekuje najviše oborina.

Danas će biti oblačnije, te popodne počinje kiša. Sljedeća tri dana puhat će jugo s temperaturama koje će se penjati do 19 stupnjeva Celzijusa, tako da studeni još uvijek neće biti "studen". Međutim, već u srijedu će početi orkansko jugo koje će uz obalu puhati preko stotinu kilometara na sat, te će pojačati valovitost mora, pa se očekuju i problemi u prometu morem.

Pun Mjesec i niski tlak zraka odrazit će se izraženom plimom i niži dijelovi obale će možda čak i poplaviti.

U četvrtak će ciklona centrom doći još bliže Jadranu, pa će biti  biti pretežno oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Puhat će umjereno do jako jugo i lebić i mogući su olujni udari.

Zbog Perislava se u unutrašnjosti najavljuje i snijeg. Zadnji dan studenog označit će i kraj topline koja je neuobičajena za ovo doba godine. Do kraja tjedna bit će oblačno s čestim kišama, koje će u unutrašnjosti preći u snijeg.

U subotu će i dalje padati temperature, te se ona računa i klimatološki kao prvi dan zime. U unutrašnjosti će temperature biti od nula do devet stupnjeva, a po Dalmaciji će dosezati i do 15 stupnjeva.

Nedjelja na Jadranu bit će burovita, te će tako biti više suho, na jugu će biti moguća kiša, a posvuda u Hrvatskoj bit će hladnije, a idući tjedan bit će moguć i slabi mraz čak i duž obale.

S Perislavom je stiglo i hladnije doba, što drugo reći, nego pripremite topliju odjeću i obuću, jer s ovim naletom ciklone "Pero" počinje prava zima!

Pročitajte još

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist