- 28 piškota (cca 250 g)
- cca 300 ml kave
- 250 g Mascarpone sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica arome vanilije
- 2 žlice šećera u prahu
- 250 g svježih jagoda
- kakao u prahu za posipavanje
Priprema
Skuhajte crnu kavu i ostavite ju sa strane da se ohladi. Jagode operite, posušite i narežite na kockice. Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag pa dodajte aromu vanilije, Mascarpone sir i šećer u prahu (prosijte ga). Kremu još kratko izmiksajte, otprilike pola minute. Piškote kratko namočite u ohlađenu kavu i slažite na dno manjeg kalupa. Ja sam koristila Zenker pekač za brownie (26×27 cm). Preko reda piškota namočenih u kavu premažite dio kreme pa posložite nasjeckane jagode. Zatim dodajte još malo kreme i sve lijepo zagladite. Posložite još jedan red piškota namočenih u kavu, a preko piškota namažite ostatak kreme. Kolač lijepo zagladite špatulom, a po želji možete napraviti i valove uz pomoć rebrasti strugac za tijesto. Tiramisu spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi, a prije posluživanja ga posipajte nezaslađenim kakaom u prahu. Dobar tek!
Jannette Razum autorica je web portala s receptima za torte i kolače www.slatkisvijet.com te istoimenog webshopa www.slatkisvijet.com/shop u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.