Hrvatska

PRIPREMA ZA TURISTIČKU 2023. Porezno se rasterećuju napojnice, mijenjaju se radne dozvole…

PRIPREMA ZA TURISTIČKU 2023. Porezno se rasterećuju napojnice, mijenjaju se radne dozvole...

Izmjenama zakonske regulative i digitalizacijom Vlada RH za sljedeću godinu planira olakšati zapošljavanje sezonske radne snage u turizmu, najavljeno je nakon sastanka ministara s predstavnicima turističkog sektora u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma.

Osim o radnoj snazi, na sastanku se razgovaralo i o rješavanju pomorskog dobra te turističkog zemljišta, kako bi se što spremnije dočekala 2023. godina, prenosi Poslovni.hr.

Provest će se digitalizacija službi zaduženih za izdavanje radnih dozvola strancima, a strani radnici koji su već u prošlim godinama radili u Hrvatskoj neće više trebati prolaziti stroge kontrole za dobivanje dozvola.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac otkrila je da se mijenja i status stalnih sezonaca, odnosno u Zakon o radu uvodi se institut stalnog sezonca i na neodređeno i na određeno. Također im se uvodi mogućnost dodatnih 16 sati tjedno, te im se omogućuje da van sezone zamrznu svoj status i da rade za drugog poslodavca, prenosi Poslovni.

Novosti će biti i oko oporezivanja napojnica.
Ministar financija Marko Primorac na sastanku je potvrdio da je pokrenuo sve potrebne procedure za porezno rasterećenje napojnica. Ministar graditeljstva Ivan Paladina još jednom je ponovio da će do kraja godine riješiti pitanje uredbe Zakona o turističkom zemljištu, čime se otvara mogućnost za ulaganja prvenstveno u kampingu.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist