Aktualno

NATJEČAJ ZA RAVNATELJA OŠ MOKOŠICA Đapić Caput dobila podršku školskih tijela, čeka se suglasnost ministarstva

Trenutna ravnateljica Petra Đapić Caput trebala bi biti ponovno izabrana za čelnu osobu Osnovne škole Mokošica.

Za DuList je istaknula da je prošlog tjedna dobila podršku svih školskih tijela koja odlučuju o imenovanju te da se još čeka suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Naime, prošlu srijedu, 24. ožujka, održao se skup radnika i učiteljskog vijeća, kao i vijeće roditelja, dok se sjednica školskog odbora održala se dan kasnije. Na sjednicu školskog odbora predstavnik skupa radnika donosi jedan glas, kao i predstavnik roditelja, odnosno predsjednik Vijeća roditelja, dok predstavnik učiteljskog vijeća donosi dva glasa. Dakle, radi se o ukupno četiri glasa koji se prenose u školski odbor. Na svim navedenim sastancima većinu glasova dobila je Đapić Caput kao kandidat za imenovanje ravnatelja.

Na sjednici školskog odbora bila su prisutna još tri člana koja imenuje Grad Dubrovnik, a koji su također potvrdili imenovanje Đapić Caput. Dokumentacija je prošlog petka upućena Ministarstvu znanosti i obrazovanja te se čeka njihova suglasnost. Odluka o imenovanju stupa na snagu 15 dana nakon zaprimanja odluke u Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Na natječaj se, neslužbeno doznajemo, prijavila i bivša ravnateljica škole Anuška Matušić.

Natječaj za imenovanje ravnatelja Osnovne škole Mokošica raspisan je 3. ožujka, a rok za podnošenje prijava kandidata bio je osam dana od dana objave natječaja, odnosno do 11. ožujka. Ravnateljica se imenuje na vrijeme od pet godina. U natječaju je istaknuto kako će o rezultatima natječaja kandidati biti obaviješteni u roku od četrdeset i pet dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Pročitajte još

Lučka kapetanija Dubrovnik zbog 17 prekršaja na moru naplatila 48 tisuća kuna kazni

Dulist

PROMETNI ČEP NA SKRETANJU ZA BOSANKU Vratili se turisti, vratile se i gužve

Dulist

Vakula otkriva što nas čeka u ostatku ljeta, ali i tijekom jeseni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija