DuList INUrednički izbor

PRIKUPILI PREKO 18 TISUĆA EURA! Aukcija Udruge ‘Tata je tata’ premašila očekivanja

PRIKUPILI PREKO 18 TISUĆA EURA! Aukcija Udruge 'Tata je tata' premašila očekivanja

Humanitarna udruga ‘Tata je tata’ organizirala je u Studentskom domu Dubrovnik, u petak navečer, drugu po redu humanitarnu aukciju umjetničkih djela, a ovaj put bila su izložena djela 13 dubrovačkih umjetnica.

Sredstva prikupljena na aukciji odlaze u poseban fond za stipendiranje dubrovačkih učenika i studenata u teškoj socijalnoj i ekonomskoj situaciji.

U samo sat vremena na aukciji je prikupljeno 13 450 eura, a uz direktne uplate privatnih poduzetnika i fizičkih osoba na žiro račun, ukupno su prikupili čak 18 450 eura. Time su premašili iznos prethodne aukcije. Prodano je 12 umjetničkih djela od kojih je slika Romane Milutin Fabris prodana za najveći iznos od 2 200 eura.

Jedan od organizatora ove aukcije i član udruge, Ivica Hajdić, rekao je za DuList kako su očekivanja i više nego ispunjena.

– Moram reći da smo prezadovoljni, zaista su prijeđena sva naša očekivanja, od broja sudionika preko onih koji su sudjelovali u aukciji, sve do toga koliko smo u biti sredstava skupili. Zaista impresivan broj i veliko hvala svima – kazao je Hajdić.

– Osim ovoga što je skupljeno od aukcije, još je preko 5 tisuća eura uplaćeno direktno na žiro račun, dakle ljudi su uplatili samo tako kao podršku. To su privatni poduzetnici i fizičke osobe, tako da je već prijeđena ona brojka od 15 tisuća eura, pa ćemo vjerujem imati i za koju stipendiju i kojeg studenta više – rekao je.

Na pitanje postaje li aukcija polako tradicionalna, Hajdić je rekao kako su već drugu godinu ovdje i kako planiraju i treću godinu gdje će biti kombinacija umjetničkih djela umjetnika i umjetnica.

Umjetnice čija djela su ove godine bila na aukciji su Romana Milutin Fabris, Iris Lobaš Kukavičić, Ivona Šimunović, Lena Kramarić, Nikolina Šimunović, Katarina Ivanišin, Antonia Rusković Radonić, Aida Hebib Raguž, Iva Laterza Obuljen, Dubravka Tullio, Ivana Selmani, Jasmina Runje i Katarina Alamat Kusijanović.

Pročitajte još

FOTO Zimska idila Jelene Ivanković u Finskoj

Dulist

Vikend u Luži bio je rezerviran za najmlađe filmaše

Dulist

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna pobjednik je Dore!

Dulist