Aktualno

PRIJEDLOG ZAKONA Nema čekanja transakcija, novac u eurima na račune bi sjedao odmah

Europska komisija je u srijedu predložila zakon prema kojem će banke morati trenutačno izvršavati sve transakcije u eurima bez dodatnih troškova. Prema Komisijinom prijedlogu, uplate u EU i Europskom gospodarskom prostoru sjedat će trenutačno na račun, bez obzira na doba dana i koji je dan u tjednu i je li u pitanju radni ili neradni dan. Sada se čeka i do tri dana, naročito ako se uplata izvrši krajem tjedna i najčešće se mora čekati do ponedjeljka da se novac pojavi na računu.

-Prijelaz s uplate koja sjeda na račun primatelja sljedeći dan na uplatu koja sjeda u roku 10 sekundi ravna je prijelazu s obične na elektronsku poštu, izjavila je povjerenica za financijske usluge Mairead McGuinness.

-Danas se gotovo devet od deset kreditnih transfera u eurima i dalje obrađuje kao tradicionalni ‘spori’ transferi. Nema razloga zašto mnogi građani i tvrtke u EU-u ne mogu odmah slati i primati novac, tehnologija koja omogućuje instant plaćanja postoji od 2017., dodaje povjerenica, a prenosi HRT.

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija