Aktualno

POMAGATI MOŽE SVATKO Ekipa Caritasa posjetila Dom za starije Konavle

Povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja koji se obilježava 26.listopada, ekipa Caritasa Dubrovačke biskupije posjetila je Dom za starije i nemoćne osobe „Konavle“ na Grudi. Dobrodošlicu zamjenici ravnateljice Mariji Đurović i volonterkama Mariji – Maji Brailo i Šimi Zdraulić izrazio je stručni tim Doma i ravnateljica Luce Pušić.

Ekipa Caritasa Dubrovačke biskupije sudjelovala je u redovnim grupnim aktivnostima stanovnika Doma. Osim kratkog predstavljanja djelovanja Caritasa Dubrovačke biskupije, volonterke Maja i Šima- (predstavnice volonterki treće životne dobi) podijelile su sa svojim vršnjacima njihovu životnu priču s naglaskom na njihovo djelovanje i pomaganje drugima usprkos umirovljenju. Usljedilo je interaktivno razmišljanje o tome na koje sve načine oni, kao osobe smještene u dom, mogu pomagati jedni drugima, ali i onima koji su daleko od njih. Donesen je zajednički zaključak kako se može pomagati konkretnim djelom (otići u spenzu ili ljekarnu onima koji ne mogu hodati), razgovorom ili druženjem uz igru, lijepom rječju ili zaustavljanjem govora koji ne izgrađuje te posebno molitvom i prikazivanjem Bogu svojih boli i teškoća na određenu nakanu. Najaktivniji sudionici bili su nagrađeni prigodnim poklonima.
Izvor: Caritas Dubrovačke biskupije 

Pročitajte još

GRAD SE ‘ISPRSIO’ Gotovo milijun i pol kuna za Graša i osam koncerata

Dulist

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Dulist

Gabrijela Žalac proslavila rođendan novcima iz EU, potrošila skoro 24 tisuće kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija