Zanimljivosti

Prije 9 godina Grad je pohodio Ivan Pavao II

Papa Ivan Pavao II posjetio je prije točno devet godina Dubrovnik, postavši kansije i njegovim počasnim građaninom.

Bio je to njegov treći pastoralni pohod Hrvatskoj, u sklopu kojega je 6. lipnja 2003. godine pohodio naš Grad održavši svetu misu u gruškoj luci, dok se u popodnevnim satima u svom papamobilu provozao Stradunom zajedno s tadašnjim dubrovačkim biskupom mons. Želimirom Puljićem, te okupljenim vjernicima uputio blagoslov. A svi se s radošću sjećaju njegovih riječi koje je izrekao po završetku misnog slavlja:

– Dugo sam vremena želio doći u Dubrovnik. Ta se je moja želja danas ostvarila. Zahvaljujem Bogu za to! Hvala vama na ovome prelijepom dočeku, na ovome bogoslužju, kao i na ovim predivnim prirodnim ljepotama. Sve blagoslivljem: blagoslivljem vaše obitelji; blagoslivljem mladež te im velim: “Hrabro naprijed!”; blagoslivljem djecu i bolesnike. I neka Bog blagoslovi rodno mjesto nove blaženice, grad Dubrovnik i cijelu Hrvatsku! – poručio je Ivan Pavao II koji je tada, prije devet godina u Grad stigao s posebnim darom: sestru Mariju Propetoga Isusa Petković proglasio je Blaženom.
 

Pročitajte još

BOGAT I RAZNOLIK PROGRAM Završio je deseti Festival znanosti

Dulist

T POD DEMO Dubrovački tim osmislio uređaj za čišćenje mora

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Otvorena Zračna luka Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija