Zanimljivosti

Prije 9 godina Grad je pohodio Ivan Pavao II

Papa Ivan Pavao II posjetio je prije točno devet godina Dubrovnik, postavši kansije i njegovim počasnim građaninom.

Bio je to njegov treći pastoralni pohod Hrvatskoj, u sklopu kojega je 6. lipnja 2003. godine pohodio naš Grad održavši svetu misu u gruškoj luci, dok se u popodnevnim satima u svom papamobilu provozao Stradunom zajedno s tadašnjim dubrovačkim biskupom mons. Želimirom Puljićem, te okupljenim vjernicima uputio blagoslov. A svi se s radošću sjećaju njegovih riječi koje je izrekao po završetku misnog slavlja:

– Dugo sam vremena želio doći u Dubrovnik. Ta se je moja želja danas ostvarila. Zahvaljujem Bogu za to! Hvala vama na ovome prelijepom dočeku, na ovome bogoslužju, kao i na ovim predivnim prirodnim ljepotama. Sve blagoslivljem: blagoslivljem vaše obitelji; blagoslivljem mladež te im velim: “Hrabro naprijed!”; blagoslivljem djecu i bolesnike. I neka Bog blagoslovi rodno mjesto nove blaženice, grad Dubrovnik i cijelu Hrvatsku! – poručio je Ivan Pavao II koji je tada, prije devet godina u Grad stigao s posebnim darom: sestru Mariju Propetoga Isusa Petković proglasio je Blaženom.
 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ‘Čuvajmo pisce i glumce, jer pisci su Riječ, a glumci Govor’

Dulist

HUMANITARNI BUVLJAK Čak 2424 eura prikupljena za Udrugu Down sindrom!

Dulist

Sportski duh, navijanje, smijeh i radost zavladat će u utorak župskom školom!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija