Zanimljivosti

PRIDRUŽITE SE I VI! Dubrovnik se uključuje u obilježavanje Svjetskog dana voda

Svjetski dan voda obilježava se  22. ožujka svake godine. Prvi je put obilježen 1993. godine odlukom Opće skupštine UN-a. Cilj je ovog događaja podizanje svijesti i skretanje globalne pozornosti na značaj i važnost vode, kao i promicanje održivog korištenja vodnih resursa. Ove će se godine i Dubrovnik uključiti u obilježavanje ovog dana.

Mala skupina dubrovačkih aktivista okupit će se u ponedjeljak, 22.ožujka u 12 sati na Pilama i započeti tzv. informativnu šetnju po gradskim ulicama s umjetničkim radom aktivistice Barbare Daničić i transparentima. Cilj ovog događanja je informiranje dubrovačke javnosti o Svjetskom danu voda, nužnosti očuvanja pitke vode i ukazivanje na lokalne probleme (upitna kvaliteta pitke vode, zagađenost mora na dubrovačkom području, ispuštanje otpadnih voda u more i sl.)

Pročitajte još

Novi ciklus radionica uz 75 godina tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Profesorica Katija Matušić Došen učenike o povijesti Rima uči kroz antičke ričete

Maria Prkut

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu okupila više od 30 malih polaznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija