Zanimljivosti

PRIDRUŽITE SE I VI! Dubrovnik se uključuje u obilježavanje Svjetskog dana voda

Svjetski dan voda obilježava se  22. ožujka svake godine. Prvi je put obilježen 1993. godine odlukom Opće skupštine UN-a. Cilj je ovog događaja podizanje svijesti i skretanje globalne pozornosti na značaj i važnost vode, kao i promicanje održivog korištenja vodnih resursa. Ove će se godine i Dubrovnik uključiti u obilježavanje ovog dana.

Mala skupina dubrovačkih aktivista okupit će se u ponedjeljak, 22.ožujka u 12 sati na Pilama i započeti tzv. informativnu šetnju po gradskim ulicama s umjetničkim radom aktivistice Barbare Daničić i transparentima. Cilj ovog događanja je informiranje dubrovačke javnosti o Svjetskom danu voda, nužnosti očuvanja pitke vode i ukazivanje na lokalne probleme (upitna kvaliteta pitke vode, zagađenost mora na dubrovačkom području, ispuštanje otpadnih voda u more i sl.)

Pročitajte još

M-LJETOVANJE 2021. Tratajte se odmorom na Odisejevom otoku

Dulist

Art radionica Lazareti otvara radionicu kreativnog pisanja

Dulist

NA DANAŠNJI DAN PRIJE 90 GODINA Miro Rakela pobjednik prve biciklističke utrke u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija