Zanimljivosti

ONLINE RADIONICA ZA RODITELJE Razvoj digitalnih vještina kod predškolaraca

Online radionica ‘Razvoj digitalnih vještina kod predškolaraca’ održat će se u četvrtak, 25. ožujka u 18 sati na Zoom platformi, uz vrlo aktualnu temu razvoja ključnih vještina koje su primjenjive i u digitalnom svijetu, navode iz Zajednice tehničke kulture. Online radionica namijenjena je roditeljima djece predškolske dobi. Cilj radionice je upoznati roditelje koje vještine razvijati kod predškolaraca kako bi ih pripremili i pomogli u savladavanju digitalnog svijeta.

-Želja nam je informirati roditelje i potaknuti ih na aktivno sudjelovanje u digitalnom odgoju djeteta. Razgovarat ćemo i o navikama djece predškolske dobi pred ekranima, kako stvoriti obiteljsko okruženje koje ne potiče pretjerano korištenje ekrana te o načinima kako pomoći djeci da odrastu u sigurne i odgovorne korisnike digitalnih uređaja i sadržaja – ističu iz zajednice. Broj mjesta na radionici je ograničen, a prijave su obavezne putem Google obrasca.

Marija Renić je edukatorica i dugogodišnja članica udruge Roda. Ima višegodišnje iskustvo rada s odgojiteljicama, dadiljama i roditeljima na pitanjima sigurnog i odgovornog korištenja interneta te u osmišljavanju i izradi edukativnih materijala za roditelje i stručnjake. Predviđeno trajanje radionice je 90 minuta. Online radionicu za roditelje organizira udruga Roditelji u akciji – Roda u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

DIVAN PODSJETNIK Dječja igra u Konavlima

Dulist

VREMENSKA PROGNOZA Nedjelja, ponedjeljak… Južina, pa malo pomalo – sunce

Dulist

Što su sve školarci napravili 3D olovkama? Oduševit će vas!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija