DuList IN

PREZENTAJ SVOJE SELO Ovo su svi natjecatelji treće Konovizije!

cavtat2020 1

Treće izdanje Konovizije održat će se u Domu kulture na Grudi 21. veljače 2020. godine s početkom u 20 sati. Za razliku od Konovizije 2019., koja se sastojala od polufinalne i finalne večeri, ovogodišnje izdanje imat će samo finalnu večer.

Najmlađa sudionica, 20-godišnja predstavnica Poljica, Anđela Zglav otvorit će treću Konoviziju. Gostujuće mjesto na ovogodišnjem pjevačkom natjecanju konavoskih mjesta i sela su – Kupari.

U nastavku donosimo sve kandidate:

bani2020Bani
Nino Miladin
Jedno od debitanata na Konoviziji je i maleno mjesto s granice, Bani, čije će boje predstavljati 45-godišnji Nino Miladin. Vrijedni Nino, koji je stalno zaposlen u Zračnoj luci Dubrovnik, za pojam slobodno vrijeme jednostavno ne zna jer po povratku s posla skida odijelo i, zajedno s psom Harijem, izvodi brojno stado ovaca, koza i krava na pašu, ili odlazi u maslinik ili vinograd. Vrijeme koje provodi radeći skratit će pjesmom, a njegove glasovne izvedbe pjesama Vinka Coce dobro su poznate njegovim kolegama i prijateljima pred kojima će pustiti glas, a nastup na Konoviziji bit će mu debitantski nastup pred pravom publikom.

cavtat2020Cavtat
Đani Bjelokosić
Umirovljeni pomorac 27-godišnji Đani Bjelokosić bio je prvi prijavljeni kandidat za Konoviziju 2020, i to zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi na prošlogodišnjim Adventokama u Cavtatu. Veselom i uvijek nasmijanom Đaniju karaoke, na kojima uvijek podigne publiku na noge, su jedna od omiljenih zabava a vrijeme voli kratiti i ronjenjem i putovanjima. Često sudjeluje u humanitarnim akcijama a manje je poznat podatak da se na većini božićnih priredbi, koje se održavaju na našem području, iza Djeda Božićnjaka krije upravo on! Đanijev glazbeni ukus je šarolik, voli poslušati sve osim mrskih mu narodnjaka. Đani je sretno oženjen, a njegov prvi nasljednik ili nasljednica stiže na ljeto.

cilipi2020Čilipi
Ivo Paškov
Arhitektonskog tehničara, 35-godišnjeg Iva Paškova, bez puno premišljanja može se proglasiti jednim od najzabavnijih, ako ne i najzabavnijeg, Čilipljana. Uvijek spreman za dobru zabavu, sretno oženjeni Ivo se voli opuštati uz sportove s reketom, posebno tenis u kojem je osvajao i neke turnire, ali i na egzotičnim putovanjima pa je tako Novu godinu dočekao u dalekom Zanzibaru. Ljubitelj hrvatske trash glazbe nema nekog ozbiljnijeg pjevačkog iskustva ali mu nastupi na karaokama nisu nepoznanica pa je tako prije 15-tak godina na karaokama u Eveu u Cavtatu osvojio pola gajbe pive. Ivo je i ponosni član KUD-a Čilipi čiji su ga članovi, doslovno u posljednji trenutak, i prijavili za Konoviziju.

drvenik2020Drvenik
Ivo Kordić
Titulu najstarijeg natjecatelja na Konoviziji preuzima 71-godišnji otac dobro nam poznatog Vlaha Kordića, Ivo, koji će pak zahvaljujući korijenima s majčine strane biti zapisan i kao prvi predstavnik Drvenika na najzabavnijem konavoskom pjevačkom natjecanju. Malo kome je život toliko vezan uz glazbu kao umirovljeniku koji pjeva od malih nogu a kojega Konavljani pamte i s mnogobrojnih zabava na kojima je nastupao kao basist legendarnog benda Kamen mali. Veliki zaljubljenik u klasiku i klapsko pjevanje može se pohvaliti i s dvije titule pobjednika Festivala dalmatinskih klapa u Omišu na kojima je nastupao s klapom Linđo N, a na samoj Konoviziji nastupit će s pjesmom s kojom je kao mladić prvi put nastupio uživo.

gruda2020Gruda
Mario Baletić i Marko Bratoš
Voditelj servisa u Omega Autu, 33-godišnji Mario Baletić, i njegov vršnjak Operations coordinator u Grand Circle Dubrovniku, Marko Bratoš, dobro su poznati pjevački tandem ne samo na Grudi nego i u cijelim Konavlima. Nema karaoka ni zabave na kojoj neće zapjevati, najčešće svoju verziju nekog Grašovog hita, a glazbeni počeci im sežu još u vremena škole i Prvog pljeska, dok je Marko i danas vezan uz glazbu kao basist omiljenog grudskog benda Father & Sins. Marko je inače veliki ljubitelj nogometa i košarke, a još veći rocka i Metallice, a Mario, koji će za sebe reći da je u pokušaju pronalaska hobija, pak voli sve osim narodnjaka.

karasovici2020Karasovići
Anita Vinković
Iako živi na Zvekovici Anita Vinković je od malih nogu sve vikende i praznike provodila s djedom i bakom Astić na Karasovićima pa će njima u čast predstavljati Karasoviće. Majka petogodišnjeg dječaka, a drugo dijete je „na putu“ pa će 27-godišnja Anita biti prva trudnica na Konoviziji, zaposlena je kao frizerka a u životu se vodi motom „Ne sanjaj život, već živi svoj san!“. Upravo zbog toga se, iako nema pjevačkog iskustva osim pjevanja pod tušem, prijavila na Konoviziju. U djetinjstvu je pohađala glazbenu školu i svirala klavir, a u slobodno vrijeme voli slušati pop glazbu, posebno pobjednicu Eurovizije Mariju Šerifović te Jelenu Tomašević.

komaji2020Komaji
Andro Crvik
Nakon što je dvije godine s velikim uspjehom Komaje predstavljao Vlaho Baule štafetu je ovaj put preuzeo 21-godišnji Andro Crvik koji je pak prošle godine predstavljao žiri Komaja. Referent putničkog prometa zaposlen u Zračnoj luci Dubrovnik te student Međunarodnih odnosa i budući diplomat s ponosom ističe da je rad taj koji ga drži na snazi te ga vodi kroz život, a kada konačno uhvati slobodnog vremena od radnih obveza na poslu i u vinariji posvetit će se svojim hobijima – lovu, skijanju i sviranju gitare iz koje će poteći zvuci domaće zabavne glazbe, prije svega velikog Olivera Dragojevića. Voli poslušati i dobru klapu a svoje pjevačko iskustvo opisat će kao – amatersko.

kupari2020Kupari
Marko Perkušić
Nema toga što predstavnik gostujućeg mjesta Kupara, uvijek nasmijani 42-godišnji Marko Perkušić, nije u životu radio. Nakon obećavajuće karijere nogometaša tijekom koje je osvajao turnire sa Župom dubrovačkom i Dubrovnikom, poput prvog malonogometnog turnira Sveti Vlaho, te kratke košarkaške karijere, okušao se i kao pjevač, novinar i ugostitelj a trenutno je nezaposlenik koji brusi svoje bauštelske vještine gradeći svoju buduću vilu. Vječni „baby face“ zavodnik ipak svoj život ne može zamisliti bez pjesme i gitare pa je dobro poznat po svojoj glazbenoj karijeri koja je počela još na Prvom pljesku, nastavila se u brojnim dubrovačkim bendovima poput Teatra a trenutno radi na novim vlastitim pjesmama čije snimanje planira u skoroj budućnosti.

lovorno2020Lovorno
Snežana Plum Rustan
Stanka Vodopić, koja je dvije godine predstavljala Lovorno, na ovogodišnjoj Konoviziji dobila je zamjenu u vidu 47-godišnje snaše Snežane Plum Rustan. Majka četvero djece i baka petero unučadi rođena je u Vukovaru odakle je sa samog istoka doselila i udala se na sami jug. Nezaposlena Snežana je pak šefica OPG-a Rustan u kojem zajedno sa suprugom vodi računa o kravama i kozama, a može se pohvaliti i da pravi jedan od najboljih konavoskih sireva. Veseloj i uvijek nasmiješenoj Vukovarki, koja voli narodnu i zabavnu glazbu, Konovizija neće biti prvo pjevačko iskustvo a obzirom na to da je s 12 godina pobijedila na Prvom glasu Vukovara, a u novije doba nastupala je i po klubovima i kavanama.

obod2020Obod
Miho Sturica
Visoke standarde koje je za Obod na prošloj Konoviziji postavio Nikša Fiorović Bojs pokušat će ispuniti student pete godine diplomskog studija Pomorstva u Dubrovniku 22-godišnji Miho Sturica. Čovjek od malo riječi, što je izgleda zajedničko Obođanima, pak voli adrenalinsku akciju, pogotovo onu koja je vezana s morem kao što su jedrenje i wakeboardanje, a za vrijeme zimskih mjeseci će se rado prepustiti čarima snowboarda. Glazbeni interes mladog Obođanina, koji je vrijedi spomenuti slobodan, skreće u sve vode osim turbofolka kojeg ne voli čuti, a s obzirom na to da pjevačkog iskustva nema nastup na bini Kristalne dvorane Doma kulture na Grudi će mu biti prvi ulazak u glazbene vode.

pavljebrdo2020Pavlje Brdo
Ivo Prkoča i Ilija Saulović
Ivo Prkoča, 34-godišnji ugostitelj, i Ilija Saulović, 26-godišnji trgovački putnik, tandem su koji se nevjerojatno savršeno nadopunjuje. Osim zajedničkih izlazaka subotnjim večerima i ljubavi prema domaćoj glazbi dvojicu velikih lokal patriota vezuje i osvajanje turnira konavoskih sela u nogometu 2015. godine i to kao najmanje selo kojem je to pošlo za rukom. Dobrovoljni davatelj krvi i ljubitelj kulinarstva Ivo je sretno zauzet dok će Ilija za sebe reći da je sretno slobodan te da je društven i jednostavan ali i da ne voli zimu. I jedan i drugi nemaju natjecateljskog iskustva pred publikom, ali će zato bez problema povući pjesmu za vrijeme jednog od njihovih nezaboravnih izlazaka.

plocice2020Pločice
Juraj Paljetak
Autor Miška, nagrade za pobjednika Konovizije, Juraj Paljetak će se i sam natjecati za pobjedu i to, zahvaljujući majčinim korijenima, kao predstavnik Pločica. Tridesetgodišnji grafički dizajner i montažer na Libertas TV-u kada nije u studiju ili za računalom vrijeme provodi fotografirajući, snimajući, a obožava i slikati. Ozbiljnijeg pjevačkog iskustva, pri čemu se ne računaju nastupi na karaokama i u noćnim izlascima, nema ali samo za sada jer je pjevač u bendu zanimljiva naziva Gleptir, a za koje ćemo tek čuti. Preferira rock glazbu, a u njegovom opusu ćemo naći i blues, soul, jazz i elektronsku glazbu. Konavoska modna ikona je na žalost mnogih pripadnica ljepšeg spola ipak zauzeta.

poljice2020Poljice
Anđela Zglav
Najmlađa natjecateljica ovogodišnje Konovizije je 20-godišnja Anđela Zglav koja će predstavljati Poljice. Studentica druge godine menadžmenta na fakultetu u Zadru u sezoni je zaposlena kao zemaljska stjuardesa u Zračnoj luci Dubrovnik, a u slobodno vrijeme voli slušati glazbu i zaigrati odbojku. Baš kao i njezina majka Lucija, i Anđela se za vrijeme osnovne škole okušala na Prvom pljesku, a sama voli poslušati, i zapjevati, sve osim rocka i metala koju je za nju ipak previše bučan. Kao omiljene izvođače navest će Jelenu Rozgu, Severinu i Dražena Zečića.Po završetku fakulteta bi voljela putovati svijetom, a za pripadnike muškog spola koje to zanima – Anđela je trenutno slobodna.

stravca2020Stravča
Nikolina Orepić
Debitantsko mjesto na Konoviziji, Stravču, predstavljat će 28-godišnja učiteljica razredne nastave u Područnoj školi Stravča Nikolina Orepić. Nakon što je prošle godine odustala od prijave na Konoviziju zbog obveza prema malenoj djevojčici, ponosna majka će ove godine pokazati svoje pjevačke sposobnosti koje u javnosti nije demonstrirala još od Prvog pljeska na kojem je nastupala kao osnovnoškolka. Ljubiteljica klasične glazbe, ali i dobrog starog popa, voli vesti vezove gdje do izražaja dolazi njezina kreativnost, obožava rješavati sudoku, igrati s ekipom društvene igre u duge zimske noći, pogledati dobar filma, a ni putovanja joj nisu strana – na kraju krajeva, kako voli istaknuti, jednom se živi!

uskoplje2020Uskoplje
Josip Medak
Pasionirani zaljubljenik u boćanje i ponosni predsjednik Boćarskog kluba Uskoplje 48-godišnji Josip Medak uvest će Uskoplje u svijet Konovizije. Po zanimanju vodoinstalater ovaj će otac dva sina, koji stoje iza njegova konovizijskog stožera, za sebe ponosno reći da je profesionalni karaoke pjevač pa će na mikrofon pred društvom i publikom zapjevati nešto iz svog repertoara sevdalinki, starogradskih i pop rock pjesama dobrih starih 80-tih. Kada ne popravlja cijevi i ne drži mikrofon u ruci rado će zakoturati boće i raspravljati sa suigračima čija boća je bliža bulu, umaškarati se u vrijeme maškara, ili pak u kuhinji spravljati svoje omiljeno jelo – tripice. A ljubav prema tripicama je toliko velika da je jedan od osnivača DOTOK-a (Društvo obožavatelja tripica općine Konavle).

zvekovica2020Zvekovica
Ante – Tonći Đurković
Slobodno vrijeme je za 43-godišnjeg pravnika Antu – Tonćija Đurkovića gotovo pa nepoznat pojam. Zaljubljenika u glumu koji se drži svoje omiljene uzrečice „Festina lente“ iliti ga „Požuri polako“ mogli ste kao člana kazališne družine Kolarin, čiji je član već dugi niz godina, vidjeti u brojnim predstavama od kojih su mnoge nagrađivane. U krvi mu je i glazba pa osim harmonike, koju će zasvirati u krugu prijatelja, pjeva u crkvenom zboru Župe svetog Nikole u Cavtatu. Nastup na Konoviziji mu neće biti prvi na bini Kristalne dvorane Doma kulture na Grudi s obzirom na to da je baš na tom mjestu 2018. godine pobijedio na svekonavoskom kvizu Konoteci, a na putu do pobjede čak je demonstrirao i svoje glasovne sposobnosti.

Izvor: Konovizija

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist