Aktualno

Prenamjenom će dobiti građevinsko zemljište

Ivan Ševelj iz Prijevora, vlasnik je 500 metara četvornih obradivog zemljišta,

a za kvadrat zemlje HEP mu je danas ponudio od 34,56 kuna do 36,58 kuna po metru četvornom. 

– Cijena je iznimno mala i ne bih volio hidroelektranu u svom susjedstvu – istaknuo je Ševelj dodavši kako pola mještana nije ni znalo za ovaj sastanak. 

Marin Pavlović, koji još nije vidio ponudu za svoje zemljište kada smo razgovarali s njime, neće pristati na ponuđenu cijenu niti namjerava prodati svoju zemlju. Najviše bi ga zadovoljilo potpuno odustajanje od HE Ombla.

–  Ako budem primoran na izvlaštenje tražit ću zamjensko zemljište i to na lokaciji na kojoj imam zemlju. Tijekom izmjena i dopuna GUP-a tražio sam da mi se zemlja prenamijeni u građevinsko zemljište jer je i obližnje zemljište građevinsko, ali dobio sam odbijenicu. To je državni interes – istaknuo je Pavlović dodavši: 

– HEP želi naše parcele kupovati kao poljoprivredne, kako bi ih kasnije prenamijenili u građevinske. To je sramota – istaknuo je dodavši kako će se mještani organizirati i u udrugu kako bi se riješio prijepor s HEP-om. 
 

Pročitajte još

Srijeda je dan za DuList!

Dulist

POSJETILI SMO CVIJETA, JELENU, ANALUCIJU, NIKA, LUKU I BARTOLA Konavoska obitelj Đuka diše za Hajduka

Leona Rašica

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Velike gužve kroz Župu, Brgat, Grad…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija