Aktualno

Prenamjenom će dobiti građevinsko zemljište

Ivan Ševelj iz Prijevora, vlasnik je 500 metara četvornih obradivog zemljišta,

a za kvadrat zemlje HEP mu je danas ponudio od 34,56 kuna do 36,58 kuna po metru četvornom. 

– Cijena je iznimno mala i ne bih volio hidroelektranu u svom susjedstvu – istaknuo je Ševelj dodavši kako pola mještana nije ni znalo za ovaj sastanak. 

Marin Pavlović, koji još nije vidio ponudu za svoje zemljište kada smo razgovarali s njime, neće pristati na ponuđenu cijenu niti namjerava prodati svoju zemlju. Najviše bi ga zadovoljilo potpuno odustajanje od HE Ombla.

–  Ako budem primoran na izvlaštenje tražit ću zamjensko zemljište i to na lokaciji na kojoj imam zemlju. Tijekom izmjena i dopuna GUP-a tražio sam da mi se zemlja prenamijeni u građevinsko zemljište jer je i obližnje zemljište građevinsko, ali dobio sam odbijenicu. To je državni interes – istaknuo je Pavlović dodavši: 

– HEP želi naše parcele kupovati kao poljoprivredne, kako bi ih kasnije prenamijenili u građevinske. To je sramota – istaknuo je dodavši kako će se mještani organizirati i u udrugu kako bi se riješio prijepor s HEP-om. 
 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[LINĐO NA TURNEJI] Čarobna fotogalerija iz Austrije, ekskluzivno izveli novi program

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Parkiralište u Ulici Iva Dulčića ulazi u naplatnu zonu 3, ne parkirajte svoja vozila do srijede!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija