Aktualno

FOTO: Grad pod pahuljama!

Dubrovnik i njegovu okolicu zabijelio je snijeg, koji je na području Grada, prema podatcima

Državnog hidrometeorološkog zavoda, umjeren.

Trenutna temperatura zraka je 2 stupnja Celzijusa, no u Župi i Konavlima je hladnije. U Župi se živa u termometru spustila na 0, dok je u Čilipima i stupanj ispod ništice. Sve to ukazuje na moguće probleme u prometu, pa se vozači pozivaju na oprez iako se ceste u Konavlima, gdje je i najgore već posipaju. Iz centra 112 ističu kako za sad na području Grada i cijele Županije nema nikakvih poteškoća.

Još jednom podsjećamo na upozorenja HAK-a i Državne uprave i spašavanje, koja je još jučer preporučila građanima obnovu zaliha namirnica i opreme za čišćenje snijega te ostanak kod kuće u područjima zahvaćenim snijegom. Svaki neobavezan put najbolje je otkazati, posebno ako je bez zimske opreme.

Hrvatski autoklub upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja u krajeve gdje je visok snježni pokrivač. HAK upozorava da je u Hrvatskoj zimska oprema obvezna kad je kolnik pokriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Vozači koji upravljaju vozilom koje nije očišćeno od snijega i stakla od leda, ukoliko ih policija zaustavi platit će kaznu od 700 kuna. Prije pokretanja vozila, obavezno treba očistiti snijeg s krova, vjetrobrana, ostalih stakala te na prednjem i stražnjem poklopcu automobila, jer nije dovoljno samo pokrenuti brisače koji će razgrnuti snijeg, već ga je neophodno u potpunosti ukloniti sa cijele karoserije automobila.
Isto tako zaleđena stakla treba očistiti i to ne samo ispred vozača, već cijeli vjetrobran, sva bočna, pa tako i stražnje staklo.
 
 

Pročitajte još

DENIS PAVELA Prijedlog o ‘kontaktnoj zoni’ u smislu ‘tko plati – prolazi’ nije u duhu očuvanja baštine!

Mia Njavro Banić

Na Maratonu lađa sudarila se dva broda, HGSS-ovci izvlačili osobu zarobljenu u kabini

Dulist

PREKRASNA PRIČA IZ SLANOG ‘Vatrogasac Mišo Tepšić tješio je mog sina dok se bojao požara, donio mu je i slikovnicu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija