Hrvatska

PREMIJER PLENKOVIĆ O CIJENAMA GORIVA Što će se događati u iduća dva tjedna?

PREMIJER PLENKOVIĆ O CIJENAMA GORIVA Što će se događati u iduća dva tjedna?

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković gostujući u HTV-ovom Dnevniku istaknuo je kako je danas bio važan politički dan, kraj zasjedanja Hrvatskog sabora u proljetnom dijelu rada Hrvatskog sabora, na kojem je potvrđen novi ministar financija Marko Primorac.

Oleg Butković također je potvrđen, ali kao potpredsjednik Vlade, te je otklonjena inicijativa za smjenom ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Premijer je u intervjuu naglasio kako se inflacija ne događa zbog politike Vlade ili bilo koga unutar zemlje, već zbog ruske agresije na Ukrajinu. Istaknuo je kako Vlada ne priprema Ustavni udar.

Najzanimljiviji dio intervjua svakako je onaj o cijenama goriva.

U utorak ističe mjera zamrzavanja cijena goriva. Plenković je naglasio kako će Vlada pričekati i preko vikenda će konsolidirati sve podatke da vidi kakva je situacija na tržištu, te kakvi su dvotjedni izračuni. U ponedjeljak će Vlada održati telefonsku sjednicu, a prema preliminarnim podacima, koji su njemu tijekom dana bili dostupni, čini mu se da će cijene benzina i dizela malo varirati.

‘Jedan ide malo dolje, drugi ide malo gore, tako da bi to trebalo iduća dva tjedna ostati u približnim okvirima kakvi su danas. Nastavit ćemo ovu politiku sigurno, jer smatramo da je to dobro i korisno za naše sugrađane u ovom trenutku’, rekao je premijer.

Intervju u cijelosti potražite ovdje.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist